2023. szeptember 22. 23:32
KezdőlapF1Obszcén utalások, gyűlölt iskolai emlékek, Hamilton savazása - nehéz helyzetbe hoztuk a...

Obszcén utalások, gyűlölt iskolai emlékek, Hamilton savazása – nehéz helyzetbe hoztuk a Magyar Nagydíj első három helyezettjét

-

A Magyar Nagydíj verseny utáni sajtótájékoztatóján arra kértük Max Verstappent, Lando Norrist és Sergio Pérezt, hogy mivel az idei 11. futamot követően elérkeztünk a 2023-as szezon féltávjához, tartsanak egy kis értékelést és osztályozzák egymás első félévét. Mivel a holland pilótáról köztudott, hogy nem szeret számokkal értékelni, garantált volt a poénkodás, pláne úgy, hogy jó barátja, Lando Norrist ült mellette.

„Én értékelem Maxot, Max értékelheti Checót” – kezdte a versenyt a második helyen záró Norris a válaszadást a Rallycafe.hu kérdésére, miközben a mellette ülő Verstappen elkezdett lefelé fordított hüvelykujjal mutogatni, majd miután barátja hosszasan „ööö”-zött, az ötöst mutatta neki a jobb kezével.

Norris azonban ennek ellenére nagyon küzdött azzal, hogy mondjon valamit, úgyhogy Pérez is közbeszólt: „Max átlagos volt, nem?”

A McLaren pilótája ekkor a teremben ülők derültségére kinyögte: „Tegnap nem szerezted meg a pole-t, úgyhogy adok neked egy 7-est.”

Erre Verstappen figyelmeztette őt, hogy nem ennek a hétvégének, hanem a szezon első felének értékelésére kértük őt, mire Norris kijelentette: „Igen, pontosan, ez nagyon lerontotta, úgyhogy 5. Úgy értem, 4,4.”

Erre már Verstappen is nevetett, majd azzal vágott vissza, hogy „6,9-re számítottam” (enyhe utalás a 69-es szám szexuális töltetű jelentésére), mire a vigyorgó Norris próbálta komolyabbra venni, de ez csal félig sikerült neki: „Neem, szerintem ez egyértelmű, 9,69-et adok Maxnak”, mire a holland tovább nevetett.

Forma-1, Max Verstappen, Magyar Nagydíj 2023, futam
Fotó: Sulyok István/TRP Media

„Max, értékelnéd nekünk a csapattársad?” – szólt közbe Tom Clarkson, a sajtótájékoztató moderátora, mire a kétszeres világbajnok leszögezte: „Nem szeretek számokkal értékelni, mert soha sem igazságosak. Utálom, az iskolában is nagyon utáltam.”

Clarkson erre felvetette, hogy akkor használhatna betűket, de a holland hasonló véleményen volt: „A betűkkel ugyanez a helyzet, kaphatsz A-t, B-t, C-t. Én nem kaptam valami sok A-t az iskolában.”

Ezután végül úgy értékelte Pérezt, hogy valójában nem értékelte, hanem általánosságban beszélt a Red Bull évéről: „Az, hogy csapatként az eddigi összes futamot megnyertük, igazán jó eredmény. Az első és második helyen állunk a bajnokságban, szóval eddig jó évünk van. Nem számít, hogy tökéletes-e, mert soha nem az, de igazán jó, rendben van. Csak tovább kell dolgoznunk. Olykor van néhány nehéz pillanatod, amikor hibázol, de tanulsz belőlük, jobb versenyzővé válsz és továbblépsz. Ez így megy. Van, amire nincs ráhatásod.”

Norris viszont nem hagyta, hogy Verstappen egyáltalán ne értékeljen senkit, úgyhogy megkérte barátját, mondja el a véleményét az ő szezonjáról is, mire Verstappen elgondolkozott és majdnem elnevette magát, úgyhogy Norris Pérezhez fordult, de végül Verstappen válaszolt neki: „Őszintén mondom, sajnáltalak az idei első néhány versenyen, mert egyáltalán nem volt valami jó vezetni” – utalt a McLaren pocsék szezonkezdetére.

„Nem volt az, tudom – reagált Norris. – Az emberek úgy voltak vele…. Tudják, tegnap Lewis [Hamilton] arra panaszkodott, hogy milyen nehéz volt nem elsőnek lenni (erre mindenki elkezdett nevetni), de próbálja ki, milyen a 19. vagy a 20. helyen versenyezni. Olyat még soha életében nem csinált (Verstappen nevet). Szerintem ez az egyetlen dolog, amit Lewis még nem csinált a Forma-1-ben.”

Lando Norris, McLaren, Magyar Nagydíj
Fotó: Sulyok István/TRP Media

„Először is, szerintem eléggé elképesztő látni, hogy hol voltak Bahreinben, és hol vannak most – utalt a McLaren formajavulására az értékelését folytató Verstappen. – Lando szerintem elképesztően jó munkát végzett, de számomra ez nem meglepő. Jó látni végre, hogy amikor versenyképes autód van, jó munkát tudsz végezni, és kétszer itt vagy a második helyen. Ezt nem kell számmal osztályozni.”

„Szerintem azt nézve, hogy Bahreinben hol voltak, de nem is kell addig visszamenni, hanem elég a Silverstone előtti futamokat nézni, lenyűgöző, hogy mekkorát léptek előre az utóbbi két versenyen – dicsérte egy kicsit Pérez is a McLarent. – Arra számítok, hogy Landót sokkal többet fogjuk itt [az első három helyezettnek tartott sajtótájékoztatón] látni. Úgyhogy igen, elképesztő munkát végeztek, amit valamilyen jó jeggyel osztályoznék.”

Friss