back to top
2024. július 21. 00:54

KezdőlapF1Max Verstappen büntetést kapott a Belga Nagydíjra

Max Verstappen büntetést kapott a Belga Nagydíjra

-

Max Verstappen a Red Bull közlése szerint biztosan büntetéssel kezdi majd a vasárnapi Belga Nagydíjat.

A Red Bull a Belga Nagydíj pénteki napja előtt közölte, hogy az idei ötödik váltót is beszereli Max Verstappen RB19-esébe, és mivel egy szezonban egy versenyző négy egységet használhat büntetlenül, a kétszeres világbajnok 5 helyes rajtbüntetést fog kapni a vasárnapi versenyre.

A szezon korai szakaszában Verstappen rendszeresen panaszkodott a fokozatok szinkronizálásával kapcsolatos problémákra, ami oka lehet annak, hogy ilyen gyorsan elfogyasztotta a keretét. Illetve, a csapat azért is választhatta ezt a helyszínt arra, hogy egy újabb egységet vegyen fel a címvédő által felhasználható keretbe, mert Spában könnyű előzni (Verstappen tavaly a 15. helyről rajtolva nyert), és egy 5 helyes hátrasorolás sem lesz majd komoly csapással a pontverseny éllovasának győzelmi esélyeire.

„Szerintem gyors autónk van. Persze sok más csapat is itt van, és szerintem sokkal többet fejlesztettek nálunk az idén, mert mi nem tehettük ezt. De elégedettek vagyunk az autó teljesítményével. [A Magyar Nagydíjon] a szombatunk talán nem volt ideális, de vasárnap látszott, hogy milyen fejlesztéseket vittünk. Jó volt látni, hogy működnek” – nyilatkozta a Belga Nagydíj csütörtöki sajtónapján.

Verstappen mellett Segio Pérez, Pierre Gasly, Nico Hülkenberg és Kevin Magnussen autójában is már a negyedik idei váltó dolgozik, így náluk is elkerülhetetlen lesz előbb-utóbb a hátrasorolással járó ötödik egység bevetése.

Friss