2024. május 04. 14:40

KezdőlapF1Már a jövő hónapban visszatérhet a Forma-1 be a Ferrari korábbi csapatfőnöke

Már a jövő hónapban visszatérhet a Forma-1 be a Ferrari korábbi csapatfőnöke

-

Már jövő hónapban munkába állhat új csapatában Mattia Binotto, a Ferrari korábbi csapatfőnöke.

A francia L’Auto Journal értesülései szerint Luca de Meo, a Renault csoport vezérigazgatója kiválasztotta a Belga Nagydíj előtt menesztett Otmar Szafnauer utódját az Alpine F1-es istállójának csapatfőnöki székébe. A konstruktőri pontversenybe jelenleg csupán a 6. helyen álló, az idei várakozásaitól (is) elmaradó gárda hatalmas átszervezései folyamaton megy keresztül, ami után a teljes csapatstruktúrát újjá kell építenie.

Erre a feladatra pedig a szaklap szerint nem mást néztek ki, mint a Ferrari tavalyi év végén lemondó csapatfőnökét, a vörösöket 27 éven át szolgáló Mattia Binottót, aki a júliusi Brit Nagydíjon feltűnt a paddockban, illetve a francia újság szerint a Belga Nagydíj utáni Pirelli-teszten is jelen volt. A L’Auto Journal úgy tudja, hogy a svájci olasz mérnök már elfogadta az Alpine csapatfőnöki ajánlatát, miután De Meo biztosította arról, hogy a saját elképzelései szerint építheti fel a csapatot.

Prost távozása is intő jel volt? – kőkeményen beleszállt az F1-es csapatba a volt technikai igazgató

Binotto várhatóan szeptemberben, kényszerszabadságának letelte után állhat munkába, addig pedig Bruno Famin tölti be az ideiglenes csapatfőnöki szerepet. A Ferrarinál kudarcot valló szakember érkezését nem mellesleg az ismert olasz újságíró, Le Turrini is igen valószínűnek tartja. „Franciaországban azt állítják, hogy Binotto már megállapodott az Alpine-nal, ami nem lepne meg, ahogyan azt korábban írtam is. Közel 30 éve ismerem Mattiát, okos fickó, aki talán visszavetett a túlzott önbecsülése. Néhány éven át a Ferrarit irányíthatta, amivel az álma vált valóra. Az egyéb álmok ugyanakkor nem váltak valóra, ami az ő felelőssége is” – írta Turrini a Quotidiano hasábjain.

„Követett el hibákat, de nem mindig segítettek neki. A rossz barátokban bízott, a kommunikáció pedig katasztrofális volt. Némely kijelentése bosszúért kiált. De kétség sem férhet hozzá, hogy okos ember, aki mentorra lel De Meo személyében, és ha megtanulja, hogy többet hallgasson másokra, nagyon jó dolgokat érhet el.”

Friss