2024. május 03. 04:10

KezdőlapF1Verstappen kipróbálta, milyen 600 zabolázatlan lóerővel ledriftelni Christian Horner kezét (videó)

Verstappen kipróbálta, milyen 600 zabolázatlan lóerővel ledriftelni Christian Horner kezét (videó)

-

Remekül szórakozott a 600 lóerős Mazdával a kétszeres Forma-1-es világbajnok, és még főnöke kezét is letörte.

Max Verstappenről köztudott, hogy szabadidejében rengeteget versenyez szimulátoron, és nemcsak a Forma-1, hanem gyakorlatilag az autósport minden vállfaja érdekli. A legkorábban jövőre saját GT3-as istállót indító holland pilóta pedig nemrég egy számára teljesen új műfajt, a driftelést próbálta ki a profi driftes, Mike Whiddett, avagy becenevén Mad Mike társaságában.

Az új-zélandi versenyző ehhez 1992-es Mazda RX-7-esét adta kölcsön a kétszeres világbajnoknak, ami azért is nagy szó, mert elmondása szerint ezt az autót rajta kívül még senki sem vezethette. „Ez a te gyereked” – mondta neki Verstappen, mire Mad Mike csak helyeselt: „Igen, ez tett azzá, aki vagyok.”

Max Verstappen, Mike Whiddett
Mike Whidett és Verstappen  Fotó: Patrik Lundin / Red Bull Content Pool

A 600 lóerős szörnyetegben természetesen semmiféle vezetési segédeszköz nincs („annyira nyers, amennyire csak lehet”), Verstappen így azonnal fejest ugorhatott a mély vízbe. „Fogalmam sincs, hogy mire számítsak” – mondta az első próbakör előtt a Red Bull F1-es pilótája, aki azért is szeret új vállfajokat kipróbálni, mert ezek más módon teszik próbára a képességeit, és azt is élvezi, amikor a legjobbaktól tanulhat.

Noha az első elindulás nem sikerült, mert túl finoman bánt a kuplunggal, ezután hamar belejött, Mad Mike-on pedig látszott, hogy lenyűgözi őt, mennyire gyorsan tanul a holland. Először a körzőzést gyakorolták, majd nyolcasokat írtak le a pályán, végül pedig egy bójákkal kirakott ív mentén kellett Verstappennek végigdriftelnie. 

Mad Mike végig ott ült mellette, de az utolsó menetre kiszállt, és kívülről figyelte, ahogy Verstappen az ebédszünetben kihelyezett, Christian Hornert ábrázoló kartonbábuknak ad pacsit. Hogy hányszor tudott a Mazda hátuljával pacsit adni az extra nagy kézzel ellátott főnökének, az alábbi videóból kiderül.

Friss