2024. május 04. 06:23

KezdőlapF1Érettségije nincs, de ősztől a Harvardon tanul a kirúgott F1-es pilóta

Érettségije nincs, de ősztől a Harvardon tanul a kirúgott F1-es pilóta

-

Úgy tűnik, mostanában kezd népszerűvé válni az ülés nélkül maradt F1-es pilóták között a továbbtanulás.

Nyck de Vries-ről nem sokat lehetett hallani azóta, hogy a Magyar Nagydíj ellőtt a Red Bull kitette a szűrét az AlphaTauritól, és Daniel Ricciardót ültette a helyére. A 28 esztendős pilóta közleményben tisztázott egy róla megjelent pletykát, arról azonban még nem beszélt, hogy hol folytatja a versenyzést, de mivel a Formula E-ben és a hosszú távú versenyzésben is jelentős tapasztalattal rendelkezik, alighanem lesz helye.

A kirúgás okozta sebek viszont még alighanem frissek, noha De Vries kijelentette, hogy nem rázta meg különösebben a dolog.

„Valójában nem – válaszolta a RacingNews365 azon kérdésére a Gran Turismo-film hollandiai bemutatóján, hogy nehéz volt-e lenyelni a menesztését. – Rengeteg támogatást kaptam, és valójában eléggé természetesen zajlott. Azóta sokat golfoztam.”

Hogy versenyezni mikortól fog, az majd kiderül, az viszont már biztos, hogy ősszel iskolába megy, nem is akármelyikbe.

„Soha korábban nem tanultam életemben, még a középiskolát sem fejeztem be – árulta el az idei 10 F1-es versenyén még csak pontot sem szerző holland. – De szeptembertől egy harvardi kurzusra fogok járni, tárgyalás és vezetés, úgyhogy tanulok egy kicsit. Leginkább azért, mert szeretem, és most, hogy kicsit több a szabadidőm, érdekel, hogy megtanuljak más dolgokat.”

De Vries természetesen nem az egyetemre, hanem a Harvard Business Schoolba iratkozott be, ahová csak pénz kell, előkövetelmény nincs, úgyhogy szó sincs arról, hogy az iskola kivételezne vele.

Nem de Vries az egyetlen ülés nélkül maradt versenyző, aki mostanában tanulásra adja a fejét, hiszen nemrég a Williamstől tavaly év végén távozó Nicholas Latifi jelentette be, hogy a London Business Schoolban tervez mesterdiplomát szerezni.

Friss