back to top
2024. május 15. 02:42

KezdőlapF1Alonso ugyanolyan autóban 42 évesen is legyőzné Verstappent?

Alonso ugyanolyan autóban 42 évesen is legyőzné Verstappent?

-

Az IndyCar első és eddigi egyetlen női futamgyőztese szerint Fernando Alonso 41 évesen is felvenné a kesztyűt Max Verstappennel, ha a két világklasszis egyforma autóban ülne.

Fernando Alonso és Max Verstappen rivalizálása igazi ínyencfalat lenne a Forma-1-es drukkereknek, hát meg akkor, ha ugyanabban a csapatban, azonos autóval feszülnének egymásnak. Hogy ez valaha megtörténik, annak esélye azonban gyakorlatilag a nullával egyenlő, ám azért el lehet játszani a gondolattal.

Megtette ezt Danica Patrik, korábbi IndyCar és NASCAR-versenyző is. A 2009-es Indy500-on dobogón végző, a sorozat első és eddigi egyetlen női futamgyőztesének számító hölgy a Sky Sports szakértőjeként fejtette ki, hogy szerinte miként alakulna a jelen és sok szempontból a múl sztárjának ütközete.

„Elég nehéz nem gondolnom Fernando Alonsóra – mondta a Sky Sports F1 podcastjában arra a kérdésre, ki nyerne, ha mind a 20 autó egyforma lenne. – 42 éves, és annyira versenyképes, és újra és újra bizonyít, mintha ez lenne a második eljövetele. Nagyon lenyűgöző. Nem lehet kizárni Max Verstappent sem, mindent figyelembe véve nagyszerű párost alkotnának Alonsóval. Mindketten eléggé agresszívak is, úgyhogy szórakoztató lenne nézni.”

Patrick szerint tehát Alonso képes lenne megverni Verstappent, de az biztos, hogy szoros csatát vívnának. De mi a helyzet a sportág legeredményesebb versenyzőjével?

„Nagyon kíváncsi lennék, hogy Lewis Hamilton hogyan szerepelne. Annyi sikert ért el a sok bajnoki címével, és szerintem nagyon-nagyon közel lenne [Alonsóhoz és Verstappenhez]. Annyira következetes, nem hibázik sokat, úgyhogy el tudná csenni az első helyet, amikor ez a kettő egymásnak esik” – ecsetelte Patrick.

Verstappen, Alonso és Hamilton egyébként azon három pilóta az idei mezőnyben, akik minden versenykört befejeztek és minden futamon pontot szereztek, úgyhogy a két veterán egyértelműen nem mutatja jelét annak, hogy romlana a teljesítménye.

Friss