2024. április 29. 20:24

KezdőlapF1Vasárnapi ebéd mellé: így kell F1-es autóval lerántani az asztalterítőt (videó)

Vasárnapi ebéd mellé: így kell F1-es autóval lerántani az asztalterítőt (videó)

-

Ha valakinek van otthon F1-es autója, megpróbálhatja leutánozni azt, amit 31 évvel ezelőtt a Jordan-istálló a silverstone-i pályán tett.

Manapság mintha már nem lenne annyira élénk a fantáziája a marketingeseknek a Forma-1-gyel kapcsolatban, vagy egyszerűen csak más időket élünk (tisztelet a kivételnek, persze, például a Red Bullnak, amely nagy üzemben gyártja az őrültebbnél őrültebb videókat), mindenesetre nem nagyon látunk olyasmit, amit 1992-ben az ITV „You Bet!” című műsorában elkövettek.

Az volt ugyanis a fogadás tárgya, hogy ki lehet-e rántani F1-es autóval a terítőt egy megterített asztal alól úgy, hogy semmi ne essen le róla (persze maga az ötlet közismert, és időről időre előveszik azt különböző autós műsorokban, de azért F1-es géppel mégsem szokványos). A műsor négy versenyzője egyaránt igennel felelt, ami után megnézhettük, ahogy Phil Andrews, a Jordan-csapat tesztpilótája végrehajtja a mutatványt a silverstone-i pálya Club-kanyar utáni szakaszán.

Az igen hosszú asztalnál (itt azért volt egy kis csalás, hiszen nem kellett mindennek egy helyben maradnia) 12-en ültek – természetesen mindegyikük füle be volt dugva –, és testközelből figyelhették, hogy a füstölő kerekekkel gyorsító üvöltő Jordan 192-es elrántja a terítőt. Hogy minden teríték az asztalon maradt-e, és igaza lett-e a műsorban fogadó játékosoknak, az az alábbi videóból kiderül.

A bővebb adásrészletet, amelyben a Jordan az ITV stúdiójába is begurult, IDE KATTINTVA lehet megnézni.

Friss