2024. május 05. 17:44

KezdőlapF1Schumacher 24 évvel ezelőtti Ferrarijával találkozni egy benzinkúton? - Kanadában ez is...

Schumacher 24 évvel ezelőtti Ferrarijával találkozni egy benzinkúton? – Kanadában ez is megtörténhet (videó)

-

Nem mindennapi látványban lehetett része annak, aki jókor járt jó benzinkúton Kanadában.

Az ember békésen kocsikázik este, majd úgy dönt, hogy behajt az egyik benzinkútra egy kis naftáért, erre ott áll előtte Michael Schumacher egykori Forma-1-es Ferrarija. Akár ez is megeshetett volna azzal, aki Torontóban él vagy éppen ott tartózkodik, a nagyteljesítményű sportautók felújításával és eladásával foglalkozó Legendary Motorcar Company ugyanis csinált egy kis hírverést, és elszállította a vélhetően a tulajdonában levő Ferrari F399-est egy Shell kútra, hogy ott fotósorozatot készítsen róla.

Hogy ez melyik kasztni, arról nincs infónk, de ez volt az a modell, amellyel Michael Schumacher kettős lábtörést szenvedett a Brit Nagydíjon, hogy aztán csapattársa, Eddie Irvine küzdjön meg a világbajnoki címért Mika Häkkinennel. Az F399 összesen 6 futamot nyert, kettőt Schumacher, négyet Irvine kezei között (az ír pilóta első győzelmét is ezzel a kocsival érte el), de az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy futamot a kétszeres világbajnokot helyettesítő Mika Salónak is nyernie kellett volna vele, csak Hockenheimben Irvine segítésére kérték.

A benzinkútra vitt modell Schumacher rajtszámát viselte, és a pilótafülke szélén is a német pilóta neve áll rajta.

@964jasper quick pitstop before heading back to 1999 with @LegendaryMotorcar ♬ original sound – Skyelar Chase

@legendarymotorcar The Schumieverse #formula1 #schumacher #f1 #1999 #legendarymotorcar #ferrari #F399 #sanmarino #michaelschumacher ♬ original sound – Alex

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @legendarymotorcar

Friss