back to top
2024. július 07. 13:08

KezdőlapF1Lewis Hamilton oktatónak állt, 54 ezer forintért bárki beülhet az óráira

Lewis Hamilton oktatónak állt, 54 ezer forintért bárki beülhet az óráira

-

Lewis Hamilton óráin is részt vehetünk a MasterClass néven futó előfizetéses online oktatási platformon, amihez évi 152 dollárt, jelenlegi árfolyamon átszámítva mintegy 54 ezer forintot kell fizetnünk.

„Mint a sport történetének legtöbbet nyert versenyzője, Lewis Hamilton tudja, mi kell ahhoz, hogy elsők legyünk. Most megtanítja, hogyan érd el a nagyszerűséget a saját életedben. Akár tudod már a céljaidat, akár most próbálsz rájönni, hogy mik azok, megtanulod, hogyan nézz szembe a félelmeiddel, hogyan fordítsd pozitívummá a negatívumokat, és hogyan állítsd folyamatosan kihívások elé magadat azért, hogy megtaláld és elérd a benned rejlő teljes potenciált” – olvasható a masterclass.com-on a Hamilton órájáiról írt ismertetőben.

A MasterClasst egy David Rogier nevű férfi alapította 2015-ben, amikor még egyetemista volt a Stanfordon. Kezdetben három instruktorral üzemelt az oldal, de később egyre bővült ez a kör, és nagyon széles kínálatot alakított ki: többek között a politika, gazdaság, főzés, írás, sport, videójáték-fejlesztés terén hallgathatjuk neves szakemberek előadásait. Az órák nem interaktívak, mivel előre felveszik azokat, és egy éves díjat kell előre befizetni rájuk (Hamilton esetében ez havi lebontásban 12,70 dollár, azaz összesen 152,40 dollár, ami 54 ezer forint).

Lewis Hamilton, Mercedes, Olasz Nagydíj
Igyekszik átadni az élettapasztalatát  Fotó: Bertusz Dávid/TRP Media

 

Hamiltonnal 12 órát töltötek fel eddig, amelyek összesen 2 órát és 12 percet ölelnek fel, és egy példavideót is megnézhetünk, ami alapján könnyebben el lehet dönteni, mire is iratkozunk fel. „Azoknak, akik megtapasztalják a kudarcot, érzik a fájdalmat. Akár versenyképesek, akár nem, ismerik ezt az érzést, elkezdenek kételkedni magukban, vagy csak frusztrálttá válnak. Ilyenkor szerintem mindig jó hátralépni egyet és emlékeztetni magad arra, hogy miért csinálod és mik a céljaid. Jegyzetelhetsz fejben, de le is írhatod. Nekem személy szerint igazán segít, ha leírom ezeket az emlékeztetőket. Hogy szerintem mi vezetett oda, hogy elkövettem a hibákat és mit teszek ellenük. Ez valójában egy kihívás, amit magaddal szemben támasztasz. Mit teszel ellene, hogyan hozod helyre, hogyan biztosítod, hogy legközelebb felkészültebb legyél. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a felkészülés” – ecseteli a hétszeres világbajnok a közel egyperces videóban.

Hamilton óráinak címe

  1. Ismerd meg az instruktorodat
  2. Lobbantsd lángra a szenvedélyt
  3. A hatások és az inspiráció ereje
  4. Eggyé válni a géppel
  5. Hogyan birkózzunk meg a kudarccal
  6. Hogyan építsünk bizalmat és segítsük elő a csapatmunkát
  7. Hogyan gyakoroljunk önfegyelmet
  8. A test és a teljesítmény optimalizálása
  9. Mentális felkészülés
  10. A sokszínű érdeklődések ereje
  11. Légy hatással a sajátodon kívüli világra
  12. Taposd ki az utat másoknak

Friss