2024. április 29. 08:35

KezdőlapF1Wolff lesajnálóan nyilatkozott Verstappen rekordjáról: csak a Wikipédiára jó, amit senki nem...

Wolff lesajnálóan nyilatkozott Verstappen rekordjáról: csak a Wikipédiára jó, amit senki nem olvas

-

Toto Wolff kissé udvariatlanul konstatálta, hogy Max Verstappen az Olasz Nagydíjon újabb rekordot döntött meg, és tulajdonképpen kijelentette, hogy ez a rekord senkit sem érdekel.

Max Verstappen történelmi tettet hajtott végre az Olasz Nagydíj megnyerésével, hiszen ő lett az első pilóta a Forma-1-ben, aki zsinórban 10 futamot nyert. A kétszeres világbajnok Sebastian Vettel 2013-as rekordját adta át a múltnak, és bár még a verseny előtt is úgy nyilatkozott a Sky Sports-nak, hogy csak nyerni akar, és nem a rekord hajtja, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója utólag az ORF-nek elárulta, nagyon is érdekelte a címvédőt a zsinórban 10 győzelem megszerzése.

„Max egyébként is eléggé feszült volt. Számára a 10. győzelem nagyon fontos volt, ráadásul a szerelői korábban Sebastiannal dolgoztak, és ők is meg akarták dönteni a saját rekordjukat, úgyhogy volt némi belső feszültség” – nyilatkozta az osztrák, majd rátért arra, hogy neki a Kanadai Nagydíj megnyerése volt a csúcs.

„Számomra a 100. [Red Bull] győzelem [Kanadában] érzelmesebb volt, de Maxnak a zsinórban 10. elsőség nagyon fontos. Ha Szingapúrban is nyerni tud, akkor elég jól fog állni a szezon hátralevő részére” – utalt arra Marko, hogy egyre reálisabbá válik, hogy Verstappen mindegyik hátralevő versenyt megnyerje.

Max Verstappen, Red Bull, Olasz Nagydíj

Nem igazán sietett azonban elismerni Verstappen érdemeit Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke, aki mintha kicsit megharagudott volna a Lewis Hamiltonnak visszaszóló pilótára.

„A mi helyzetünk kicsit más volt, mert nálunk két srác harcolt egymással a csapaton belül – utalta a Sky Sports-nak arra az osztrák üzletember, hogy Sergio Pérez mellett könnyebb domináló autóval zsinórban 10 futamot nyerni. – Nem tudom, hogy [Verstappent] érdeklik-e a rekordok, de nekem ezek a számok nem lennének fontosak, mert ez a Wikipédiára jó, azt pedig különben sem olvassa senki” – szúrt oda a riválisnak.

Ami a saját teljesítményüket illeti, Wolff szerint kihozták a legtöbbet a futamból, de azért nem kezdenek el örömtáncot járni. „Sok incidens történt, de óvatosnak kell lennünk, hogy ne legyünk túl boldogak egy 5. és egy 6. hellyel. Szerintem kihoztuk a mai napból a legtöbbet, és mindkét büntetés adható volt, úgyhogy meg fogjuk nézni, hogy el tudjuk-e ezeket kerülni a jövőben.”

Friss