back to top
2024. május 15. 15:05

KezdőlapF1Massa ügyvédje reméli, Hamilton támogatni fogja őket, hogy elvegyék a vb-címét

Massa ügyvédje reméli, Hamilton támogatni fogja őket, hogy elvegyék a vb-címét

-

Érdekes kijelentéssel állt elő a Felipe Massát a 2008-as világbajnoki cím megszerzésében segítő egyik ügyvéd.

Múlt hét pénteken kellett volna bíróságra vinnie a 2008-as szingapúri ütközésbotrány ügyét Felipe Massa ügyvédeinek, de miként azt a brazil expilóta egyik ügyvédje, az Autosportnak exkluzív interjút adó Bernardo Viana jelezte, adnak még egy kis haladékot az F1-nek és az FIA-nak arra, hogy megfelelő módon tudjanak reagálni arra a levélre, amelyben Massa ügyvédi csapata levezette az állításait a 2008-ban történtekkel kapcsolatban.

Megszólalt Massa egyik ügyvédje – ezért gondolják úgy, hogy elvehetik Hamilton 2008-as vb-címét

Mint azzal már több alkalommal részletesen foglalkoztunk, Felipe Massa egy tavasszal megjelent Bernie Ecclestone-interjú, valamint az F1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal készült korábbi interjú alapján úgy véli, „összeesküvés” áldozata lett, és nem Lewis Hamiltont, hanem magát tartja a 2008-as szezon jogos világbajnokának.

Massa ezért kész bíróságra vinni az ügyet, ami Viana szerint nagyon stabil lábakon áll, és bíznak a rendelkezésre álló bizonyítékokban, miközben azt várják, hogy az eljárás során további részletek fognak kiderülni a 2008-ban és 2009-ben (végül ekkor indult vizsgálat az előző évi Szingapúri Nagydíjon történtek kapcsán) történtekkel kapcsolatban.

A Massát Brazíliában képviselő ügyvéde emellett szót ejtett arról is, hogy számítanak a Ferrari támogatására, noha nincs szükségük rá ahhoz, hogy továbbvigyék az ügyet. De nemcsak a Ferraritól, hanem a Massát egyetlen ponttal legyőző, azzal pályafutása első világbajnoki címét nyerő Lewis Hamiltontól is támogatást várnak.

Felipe Massa, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Ferrari, McLaren, Szingapúri Nagydíj, 2008
Räikkönen, Massa és Hamilton 2008-ban  Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

„Ő a sportág egy fontos nagykövete, aki mindig megvédte a sport becsületességét. Tiszteletbeli brazil állampolgár és nagyon szeretik őt a brazilok, úgyhogy remélem, támogatni fog minket. Egyáltalán nem vagyunk Hamilton ellen” – idézi a Reuters Vianát, aki azt már nem fejtette ki, mégis miféle támogatásban bíznak a Mercedes hétszeres világbajnokától, aki eddig szűkszavúan csak annyit mondott az ügy kapcsán, hogy nem foglalkozik olyan dolgokkal, amelyek 15 évvel ezelőtt történtek. Mindenesetre, amennyiben beállna az ügy mellé, azzal Hamilton gyakorlatilag elismerné, hogy Massát illeti a 2008-as vb-cím…

A Reuters emellett idézte a Massa csapatában „játszó” világhírű sportjogi szakértőt, Nick de Marcót, aki kijelentette, hogy az ügy „számos nagyon fontos és érdekes jogi problémát, miként a sport becsületességével kapcsolatos alapvető dolgokat is felvet.”

„Biztos vagyok benne, hogy nemcsak minden motorsport-rajongó tanúsít majd nagy érdeklődést [a per iránt], hanem bárki, akit érdekel, hogy igazságosak legyenek sportversenyek” – mondta a jogász.

Friss