back to top
2024. május 19. 07:17

KezdőlapF1Hamilton áradozott a Red Bullról a Japán Nagydíj előtt, de egy érdekes...

Hamilton áradozott a Red Bullról a Japán Nagydíj előtt, de egy érdekes megjegyzést is elejtett

-

Lewis Hamilton nem számít a szingapúrihoz hasonló tempóra a Mercedestől Szuzukában, és már arra készül, hogy gyönyörködhessen a Red Bull köreiben.

Noha a Red Bull Szingapúrban csúfos vereséget szenvedett, a teljes F1-es mezőny arra számít, hogy Japánban visszaáll a világ rendje, és ismét a bikás csapat fogja diktálni a tempót. Így van ezzel Lewis Hamilton is, aki ódákat zengett az energiaitalos istállóról és annak 2023-as autójáról. A hétszeres világbajnok a Japán Nagydíj csütörtöki sajtónapján tartott FIA-sajtótájékoztatón Sergio Pérez szavaira is reagált, miután a mexikói pilóta azt mondta, hogy a szuzukai várhatóan az egyik legjobb pálya lesz az RB19-esnek, amely kiemelkedően erős a nagy leszorítóerőt igénylő gyors kanyarokban és a hirtelen irányváltásoknál.

Ezzel persze a riválisok is tisztában vannak, ezért Hamilton is úgy véli, hogy a bikások ismét nagyon jók lehetnek. „Miként Checo is mondta, a legutóbbi hétvégéjük nehéz volt, de annak az autónak fenomenálisnak kell lennie itt. Egész évben azok voltak, és nagyjából az összes pályán sikert arattak. Nagyszerű lesz figyelni azt az autót, mert normál esetben amikor idejövünk, gyönyörű nézni, hogy milyen köröket futnak. Az egész csapat és a pilóták is elképesztő munkát végeznek a rendelkezésükre álló csomaggal. Érdekes lesz figyelni, hogy miként alakul a hétvége. Remélem, hogy közelebb leszünk, és hogy nem lesznek 30 másodperccel előttünk.”

Max Verstappen, Red Bull, Japán Nagydíj
Szuzukában megint tarolni fog a Red Bull? / Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Hamilton emellett kijelentette: „Azt gondolnám, hogy amennyiben nem lesznek 30 másodperccel előttünk, ahogyan azt a múltban is láthattuk, akkor valami baj van.”

Ezzel persze utalhatott arra, hogy ha a Red Bull mindent jól összerak, ekkora különbség várható, de a szavai arra is rávilágítanak, hogy egyelőre mindenki kíváncsian várja, hogy a Szingapúri Nagydíj előtt életbe lépő technikai direktíva visszavetette-e valamennyire a bikás csapatot. Mert bár ők tagadják, hogy az első és hátsó szárnyak hajlékonyságára vonatkozó szigorítás áll a szingapúri visszaesésük mögött, vélhetően akkor sem ismernék ezt el, ha ennek ellenkezője lenne az igaz. Ám amennyiben Szuzukában, az RB19-esnek várhatóan fekvő pályán sem fognak tudni nyerni, vagy legalább sikerül őket megizzasztani, az már mindjárt egészen másként festene.

Hamilton ugyanakkor egyelőre nem számít arra, hogy ismét beleszólhatnak majd a győzelem kérdésébe. „Ezen a hétvégén nem számítok olyan teljesítményre [mint Szingapúrban], de nagyon keményen dolgozunk. Remélem, hogy nem leszünk borzasztóan messze ezen a hétvégén sem” – tekintett előre.

Friss