2024. május 01. 16:04

KezdőlapF1Ezt látni kell, Vettel csillogó szemekkel nézte a kedvenc pályája mellől az...

Ezt látni kell, Vettel csillogó szemekkel nézte a kedvenc pályája mellől az F1-es autókat (videó)

-

Sebastian Vettelnek szemmel láthatóan hiányzik, hogy Forma-1-es autót vezessen. A négyszeres világbajnok a Japán Nagydíj második szabadedzését a pálya mellől figyelte, közben pedig kijelentette, igen fájdalmas figyelnie a tőle méterekre elszáguldó volt kollégáit.

Mint azt mostanra valószínűleg rengetegen tudják, Sebastian Vettel is ott van az idei Forma-1-es Japán Nagydíjon. Látogatásának elsődleges oka, hogy a méhek megmentését kiemelt fontosságú ügyként kezelő négyszeres világbajnok a szuzukai pálya kettes kanyarjának belső oldalán méhhotelt létesített, amelynek megnyitóján tegnap a Haas pilótáit leszámítva a teljes mezőny részt vett.

Vettel hotelmegnyitójára majdnem az összes versenyző elment (képek)

De ha már ott van, Vettel marad a versenyhétvége további részére is, a mai szabadedzéseket pedig a pálya mellől figyelte. Itt, egészen pontosan az első szektor S-kanyarjainál kapta őt mikrofonvégre honfitársa és barátja, a korábban szintén a Forma-1-ben versenyző, most a német Sky szakértőjeként dolgozó Timo Glock. „Sebastian, a legjobb helyet választottad. Hogyan érzed magad, amikor visszavonult versenyzőként látod az autókat, ahogy átszáguldanak a kanyaron?” – tette fel a kérdést.

„Természetesen nagyszerű és elképesztően lenyűgöző, mert annyira gyorsak, ahogy mindenki felteszi a lágy gumikat. De innen nézni fájdalmas” – mondta őszintén Vettel.

„Bizsereg egy kicsit mindenhol?” – kérdezte Glock.

„Folyamatosan libabőrös vagyok – ismerte be a négyszeres világbajnok. – Igen, nehéz itt, nézni innen őket elképesztően, nagyon nehéz. Ez volt a kedvenc pályám, és már tavaly is mondtam, hogy itt térnék vissza. Csak itt nem lenne ellenemre. De igen, ennyi. Kemény, hogy most itt vagyunk, amikor itt állok a pálya mellett és tudom, hogy milyen érzés az autóban lenni, miközben nem ülök benne.”

Vettel ezután arról is beszélt, hogy mekkora örömöt jelentett neki ezen a pályán versenyezni, majd részletesen bemutatta, hogy milyen kihívást rejtenek magukban az S-kanyarok, és mire kell figyelnie a versenyzőknek, miközben elképesztő tempóval átfűzik rajtuk az autót.

Ezután Glock elköszönt barátjától, majd megjegyezte, mennyire elképesztő, hogy Vettel itt van kint a pálya mellett, és visszavonulása után, négyszeres világbajnokként is csillogó szemmel figyeli a Forma-1-es autókat.

A teljes interjú két részletben, alább nézhető meg:

Friss