back to top
2024. július 27. 04:53

KezdőlapF1Michael Schumacher állapotán viccelődött, majd bocsánatot kért az F1-es kommentátor

Michael Schumacher állapotán viccelődött, majd bocsánatot kért az F1-es kommentátor

-

Meggondolatlan megjegyzése miatt került a kritikák kereszttüzébe egy ismert riporter Spanyolországban.

Óriási népharag zúdult a közösségi médiában Antonio Lobatóra, a spanyol DAZN kommentátorára, aki a csatorna Japán Nagydíjat értékelő műsorában viccesnek szánt megjegyzést tett Michael Schumacherre. A műsorban éppen olyan emberekből beszélgettek, akik több bajnoki címet nyertek a Forma-1-ben, de aggódhatnak amiatt, hogy a rekordjaik megdőlnek.

A párbeszéd ekkor átment egymás heccelésébe, mire a szintén szakértőként jelenlévő Pedro de la Rosa viccesen megjegyezte: „Adrian Newey remeghet (aggódhat), mert jön Antonio Lobato.” Erre Lobato azzal vágott vissza, hogy „Remegjen Michael [Schumacher], majd kis szünet után hozzátette: „Nos… Michael ne, ő nem tud remegni.”

A jelenet:

A kijelentést hatalmas felháborodás követte, mivel egyértelmű volt, hogy Lobato a 2013-as síbalesete óta a világtól elzártan élő, továbbra is orvosi ellátásra szoruló Schumacher vélt fizikai állapotára utalt. Az X-en (korábban Twitter) számos szurkoló a szakértő azonnali kirúgását vagy lemondását követelte, ami nem történt meg, Lobato azonban másnap 5 perces videóüzenetben bocsánatot kért.

„Bármiféle rossz szándék nélkül, de hibát követtem el. Ez pusztán egy abszolút ügyetlen helyzetből adódó hiba volt, képtelen voltam megfelelően kifejezni magam, talán a túl sok ébren töltött óra, a jetlag vagy bármi miatt, ami persze nem kifogás azoknak, akik nem látták ezt.”

„Az történt, hogy túl messzire mentem, és nem megfelelő, nem pontos, nem jó kifejezést használtam. Nem akartam viccelődni, nem akartam viccet csinálni Michael Schumacherből. Szerintem mindenki, aki ismer, és tudja, milyen vagyok, tökéletesen tisztában van vele, hogy soha nem csinálnék viccet semmi ilyesmiből. Soha, de ügyetlen voltam” – ecsetelte Lobato.

Ezután elmondta, csak Newey-hoz akarta hasonlítani a hétszeres világbajnokot, de utólag úgy véli, inkább Lewis Hamiltont kellett volna példaként felhoznia, hogy elkerüljön egy ilyen helyzetet.

 

Friss