2024. április 29. 07:14

KezdőlapF1YouTubert engedett szupertitkos raktárába az F1-es csapat, amit kívülről lefilmezni sem lehet

YouTubert engedett szupertitkos raktárába az F1-es csapat, amit kívülről lefilmezni sem lehet

-

Nem mindennapi lehetőséget kapott egy F1-es videókat gyártó YouTuber, amikor a McLaren megengedte, hogy titkos raktárában forgasson.

Három éven át tartó szervezés eredménye volt az a videó, amelyet Matt Amys F1-es YouTuber nemrég közzétett a csatornáján, és amely bemutatja a McLaren Racing korábbi F1-es autóit felvonultató raktárát. A telefonját végig kikapcsolva kellett tartania, és semmilyen külső felvételt nem közölhetett az épületről, illetve annak helyét sem árulhatta el.

Mindez jól mutatja, milyen felbecsülhetetlen értékű kincseket őriznek itt az istálló történetének elmúlt 60 évéből: főként F1-es autókról van szó, de található itt CanAm-prototípus vagy Lewis Hamilton által használt gokart is. A videó elkészültekor számos autót készítettek éppen fel arra, hogy bemutató meneteket tegyen meg, a McLaren ugyanis nagy létszámmal volt jelen az idei Goodwood Festival of Speeden, hogy alapításának 60. évfordulóját ünnepelje.

De nemcsak a csapat tulajdonában levő autókat szervízelik, hanem a már magántulajdonban levő versenygépeket is. Ayrton Senna, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Mika Häkkinen, Alain Prost és még sok legendás McLaren-pilóta autója lapul a leplek alatt, vagy éppen látható teljes pompájában, ugyanakkor a raktár nem elég nagy, hogy az összes korábbi McLarent befogadja (jelenleg több mint 70 autó van benne), így az autók egy része a wokingi McLaren Technology Centre-ben van kiállítva vagy tárolva.

A gyűjtemény pedig folyamatosan bővül, hiszen amint vége az adott szezonnak, az aktuális versenygépek a következő idényben már fel nem használható alkatrészekkel együtt átkerülnie a McLaren Heritage divíziójához, és megkezdik nyugdíjas éveiket. A videóból kiderül az is, hogy mi a legnagyobb kihívás a régi autók működtetésénél, illetve az is, hogy Matt Amys melyik legendás McLaren eredeti tervrajzait nézhette meg.

Friss