2024. április 28. 14:47

KezdőlapF1Rallyvilágbajnokkal nyit luxushotelt Kimi Räikkönen, de gyerekeknek tilos a belépés (képek)

Rallyvilágbajnokkal nyit luxushotelt Kimi Räikkönen, de gyerekeknek tilos a belépés (képek)

-

Nemsokára látogathatóvá válik Kimi Räikkönen és Tommi Mäkinen közös luxusszállodája.

A finn Italehti számolt be róla, hogy november elsején nyitja meg kapuit a 2007-es Forma-1-es világbajnok Kimi Räikkönen és a négyszeres rali-világbajnok Tommi Mäkinen luxusszállodája. Az évek óta folyamatban levő, Panorama Resort néven futó projektbe mindkét világbajnok saját cégén keresztül 150 ezer eurót invesztált. A Kuopio központjától 70 km-re fekvő Tahko üdülőparadicsomban létesített komplexum három részből, egy remek kilátást biztosító szállodából, egy erdei üdülőből és egy étteremből áll.

A luxushoz természetesen fürdő is dukál külső szaunákkal és medencékkel, ráadásul az egyik szauna a fák lombkoronaszintjén van, így ebből is remek kilátás nyílik. A finn építész, Sami Rintala által tervezett hotel lakosztályai a Syväri-tóra és az erdőre néznek, ám azokat csak felnőttek élvezhetik, gyerekeket ugyanis nem fog fogadni a komplexum, hogy így biztosítsa a nyugodt pihenést.

Az Italehti kitért arra is, hogy Mäkinen versenyzői és csapatfőnöki pályafutása után az üzleti életben is igen sikeres a Tommi Mäkinen Racing nevű cégével, amely 2021-ben több mint 5 millió eurós profitot termelt, míg Räikkönen több száz millió eurót keresett a Forma-1-es pályafutása alatt, így neki is bőven van miből befektetnie.

Friss