back to top
2024. május 06. 22:47

KezdőlapF1Másképp bánik Hamiltonnal és Russell-lel a Mercedes főnöke - utóbbi elmondta, mi...

Másképp bánik Hamiltonnal és Russell-lel a Mercedes főnöke – utóbbi elmondta, mi lehet az oka

-

Érdekes betekintést nyújtott George Russell abba, hogy milyen a kapcsolata Toto Wolff-al, a Mercedes csapatfőnökével, és miért tekinthet rá máshogy az osztrák üzletember, mint Lewis Hamiltonra.

Nemrég George Russell volt a vendég a Beyond the Grid podcastban, ahol Tom Clarkson megemlítette neki, hogy az idei F1-es nyári szünet után sebbel a csuklóján jelent meg a Holland Nagydíjon.

„Beszéltem Totóval a szünet előtt, és mondtam neki, hogy „Ki akarom próbálni ezt meg azt«. Toto rengeteg mindent csinál, Lewis-nak pedig hagyja, hogy megússza ezeket, de amikor rólam van szó, akkor azt mondja, »Nem, óvatosnak kell lenned ezzel. Ha felugrasz arra a foilboardra, jó eséllyel bajod lesz. Ha elmész síelni, igen nagy eséllyel összetöröd magad.«”

„És teljesen igaza van, de nekem olyan a mentalitásom, hogy nem tudom magam buborékfóliába csomagolni. Tisztában vagyok a határaimmal és a pályán élem ki magam, úgyhogy bármilyen egyéb sportágat a saját szintemhez mérten űzök, de nem fogom a határokat feszegetni és kockáztatni egy sérülést. De igen, száz szónak is egy a vége, Spanyolországban tanultam foilboardozni. Az egy szörfdeszka, ami alatt van egy lemez, ettől pedig tulajdonképpen lebeg a felszín fölött. Az első napon leestem róla, a lemez elkapta a csuklómat és egy kicsit felvágta” – mondta Russell, kérdésre elárulva, hogy Wolffnak csak azután szólt, miután főnöke küldött neki egy képet arról, hogy neki viszont sikerült összetörnie magát a nyaralás során.

Nyaralás közben sérült meg a Mercedes csapatfőnöke

Tom Clarkson ezután felvetette, hogy érdekes, hogy Wolff ilyen módon próbálja gondját viselni, miközben Hamiltonnak Russell elmondása szerint többet enged. „Gondolod, hogy más a kapcsolatod vele, mint Lewisnak? Hogy már szinte szülőként gondoskodik róla?” – kérdezte a podcast házigazdája.

„Nem vagyok benne biztos, hogy őszinte legyek. Szerintem amikor Lewis és Toto megismerték egymást, Lewis már világbajnok volt, egy megasztár, és talán nagyobb volt a tisztelet Toto részéről Lewis iránt, amikor idejött, mert Toto akkoriban még teljesen új volt a Forma-1-ben. Toto volt az újonc, Lewis pedig a jól ismert nagy név” – fejtegette Russell.

„Engem Toto 16 éves koromban szerződtetett, és végig gondoskodtak rólam, tanácsot adtak, segítettek kihozni magamból a legtöbbet, úgyhogy szerintem bizonyos mértékig igazad lehet. De szerintem a kapcsolatunk mostanra, nem mondanám, hogy apai szerepből, de sokkal inkább olyanná vált, mint két barát. Susie [Wolffal] és Carmennel, a barátnőmmel is nagyszerű a kapcsolatunk, sok időt töltünk együtt, közösen csinálunk dolgokat, közösen vacsorázunk. Egyfolytában látjuk őket, szóval ő a főnököm, de egyben barát is. Nagyjából 200 méterre lakunk egymástól, együtt megyünk konditerembe és napi szinten együtt kávézunk.”

Toto Wolff, George Russell, Mercedes, Kínai Nagydíj, 2018
Russell fiatal kora óta rengeteg támogatást kap Toto Wolfftól / Fotó: Paul Ripke / Mercedes

Ezek alapján joggal merül fel, hogy nem túl intenzív-e egy ilyen kapcsolat főnök és beosztott esetében, de Russell szerint nem.

„Nem, mert nem igazán beszélünk a versenyzésről. Jelenleg együtt tanuljuk a szabadtüdős merülést. Valójában Lewis is velünk tartott az első alkalommal. Én egy vidéki gyerek vagyok az Egyesült Királyságból, ahol a vízi sportok soha nem voltak divatban, ez az élet pedig hirtelen annyi mindent adott nekem, amiért annyira hálás vagyok. Néhány éve még nem is tudtam, mi az a szabadtüdős merülés, ott lent a vízben pedig annyira gyönyörű az élet. Ez alighanem a legjobb elszakadás az élettől, amit valaha átéltem. Kizárólag a légzésedre és a környezetre, a tengeri élővilágra figyelsz. Igazán gyönyörű és igazán, igazán élvezetes. Még két éve sem gondoltam volna, hogy valaha ilyesmit fogok csinálni” – mondta, majd hozzátette, hogy jelenleg valamivel több mint 2 percig bírja a víz alatt, de igyekszik ezt különböző tanult technikák segítségével kitolni a jövőben, és úgy véli, az ilyen tevékenységek a pályán is segíthetik őt.

Friss