back to top
2024. július 15. 15:41

KezdőlapF1Elhunyt Gaál Attila, a Hungaroring Sport Zrt. örökös vezérigazgatója

Elhunyt Gaál Attila, a Hungaroring Sport Zrt. örökös vezérigazgatója

-

79 éves korában meghalt Gaál Attila, a Hungaroring Sport Zrt. korábbi vezérigazgatója. Az alábbiakban Dávid Sándornak a Hungaroring honlapján megjelent írását közöljük.

A köztiszteletnek, mi több, munkatársai szeretetének és tiszteletének örvendő nyugdíjas vezérigazgatót 2023. október 22-én, vasárnap délután érte a halál, 79 éves korában. Az „örökös” megtisztelő jelzőt azzal a 17 évvel érdemelte ki, amelyet a Hungaroring Forma-1-es versenypálya vezérigazgatói székében töltött el áldozatos, embert próbáló munkával.

Káprázatos munkabírású, nyugodt természetű, halk szavú emberként élt, de nem volt híjával az ekkora feladat ellátásához szükséges keménységnek sem. Tárgyalási technikája szinte verhetetlen, és mivel kiváló stratéga is volt, általában elérte a Ring számára legkedvezőbb kompromisszumot. Annak ellenére, hogy hasonlóan kemény és fölkészült ellenfelekkel tárgyalt külföldről és belföldről egyaránt, Bernie Ecclestone-nal az élükön.

Hosszú aktív pályafutása során nyújtott kiváló teljesítményének alapja (ne feledjük, ebbe a 17 évbe a Hungaroring igen nehéz évei is beletartoztak!) a magas fokú szakmai tudása és kivételes szakértelme a magyar motorsportok területén… és talán még: imádata az autó iránt. Legkedvesebb kedvtelése (azon túl, amikor kedvenc kutyájával foglalta el magát) még nyugdíjas korában is a veterán autók szerelgetése, járóképessé tétele volt.

Amire pedig csak az igazi vezetők képesek: munka közben csapatot nevelni, építeni, olyat, amelynek tagjai soha nem felejtik el az együtt, komoly munkával töltött éveket, Attila tudott! Ezt mutatja: volt kollégái és a magyarországi motorsport szakmai partnerei, szakemberei saját halottjuknak tekintik Gaál Attilát!

Friss