back to top
2024. május 05. 23:09

KezdőlapF1Eltalálták a helikoptert - elképesztően közel volt a tragédia az F1-es Amerikai...

Eltalálták a helikoptert – elképesztően közel volt a tragédia az F1-es Amerikai Nagydíjon (videó)

-

Tűzijáték rakéták sűrűjébe került a Forma-1-es USA Nagydíjon szolgálatot teljesítő egyik tv-s helikopter, az egyik pedig el is találta. Óriási szerencse, hogy nem történt tragédia.

Döbbenetes felvétel kezdett terjedni a közösségi médiában az USA Nagydíjról. A felvételeken a televíziós közvetítéshez használt egyik helikopter látható, amint hirtelen tűzijáték rakéták között találja magát, majd elkerülő manőverbe kezd, hogy minél gyorsabban eliszkoljon a veszély elől.

A videót az Instagramra posztoló felhasználó szerint rémisztő volt élőben látni mindezt, az X-en a videót megosztó egyik felhasználó posztja alá pedig többen is kommentelték, hogy ők is látták élőben az esetet. Az USA Nagydíj egyik nézője azt írta: „Élőben láttuk megtörténni, a közönségben mindenkit megrázott. A helyszíni bemondó csapat próbált úgy tenni, mintha semmi sem történt volna, de mindannyian éreztük, hogy nagy zavart okozott az emberek között.”

A felvételt felhangosítva annak elején jól hallható, ahogyan az egyik tűzijáték eltalálja a fémből készült rotort, így kijelenthető: óriási szerencse, hogy nem történt tragédia, és a helikopter nem zuhant le, veszélybe sodorva a több tízezer néző jelentős részét.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Combat learjet (@combat_learjet)

Hogy pontosan mikor történt az eset, az nem derült ki, de minden bizonnyal a verseny leintése után és a szervezők által indított tűzijátékok láthatóak a felvételeken. A történteket minden bizonnyal ki fogják vizsgálni – ha nincs már most folyamatban vizsgálat –, de az egyértelmű, hogy valamelyik fél részéről mulasztás történt.

Friss