2024. április 29. 00:36

KezdőlapF1„Majdnem lefejezett a törmelék" - döbbenetes felvételek a brazíliai F1-es időmérő utáni...

„Majdnem lefejezett a törmelék” – döbbenetes felvételek a brazíliai F1-es időmérő utáni viharról

-

A lelátók sem úszták meg a Brazil Nagydíj időmérő edzésének megérkező vihart, amely akkora erővel csapott le az interlagosi pályára, hogy a nézők testi épségét is veszélyeztette.

Hatalmas vihar érte el az interlagosi versenypályát a Brazil Nagydíj időmérő edzésének végén. Több versenyző is megdöbbent azon, hogy milyen hirtelen borult sötétségbe az aszfaltcsík az óriási viharfelhőktől, amelyekből 4-5 perccel a Q3 vége előtt elkezdett szakadni az eső, majd akkora vihar kerekedett, hogy az edzés után az első három helyezettel készített interjúkat az FIA garázsában kellett megejteni, a csapatok pedig a parc ferméből vissza kellett vigyék az autóikat a garázsba.

A bokszutcánál sokkal rosszabb volt a helyzet a pálya mellett, a nézőtéren, ahol több lelátó tetejét is leszakította a vihar, az egyiknek pedig összedőlt a szerkezete. „Micsoda ijesztő 10 perc a pályán! Az egyik lelátó teteje összeomlott, engem pedig majdnem lefejezett a lehulló törmelék” – írta az X-en Andy Hone, az F1 egyik állandó fotósa.

Egy másik lelátó teteje eközben „csak” leszakadt, de az alatt állva ez is igencsak félelmetes látvány lehetett:

Aki pedig fedetlen lelátón állt, annak az óriási széllel is meg kellett küzdenie, miközben a távolban megnézhette, hogy a vihar miként szaggatja le más lelátók tetejét:

 

Arról egyelőre nincs hír, hogy valaki megsérült-e a viharban, a pályamunkásoknak és szervezőknek mindenesetre lesz dolga a pálya helyreállításával.

Friss