back to top
2024. május 08. 02:00

KezdőlapF1Verstappen magabiztosan nyerte a brazíliai sprintet, és a nagydíjra is jó előjelekkel...

Verstappen magabiztosan nyerte a brazíliai sprintet, és a nagydíjra is jó előjelekkel készülhet

-

Miután lerajtolta az első helyről induló Lando Norrist, Max Verstappen többet vissza sem nézett, és mind a 24 kört végig az élen töltve elsőként ért célba az idei utolsó sprintfutamon. Norris ezután rövid időre a második helyet is elveszítette, de nemsokára visszaelőzte George Russellt, majd bekísérte a második helyen Verstappent. A harmadik helyre Sergio Pérez kapaszkodott fel, mögötte Russell, Leclerc, Cunoda, Hamilton és Sainz lett a további pontszerzők sorrendje.

Már a rajtnál eldőlt az idei utolsó sprintverseny első helye, miután a második rajtkockából induló Max Verstappen elsőként fordult az első kanyarba, onnantól pedig magabiztosan kontrollálta a versenyt. Az élről kezdő Lando Norris ráadásul a második pozíciót sem tudta megtartani, mivel George Russell lesipuskásként bebújt mellé a 11-es kanyarban.

Norris visszaveszi a 2. helyet:

Az első kört így Verstappen, Russell, Norris sorrendben zárta az első három, de a Mercedes pilótája a hollandot már nem tudta megtámadni, sőt, az erős kezdés után elkezdett visszaesni, így Norris hamarosan visszaelőzte. A McLaren pilótája ezt követően 1,5 másodperc körüli távolságból követte Verstappent, de DRS-távolságon belül egyszer sem került, majd miután a háromszoros világbajnok megkapta az engedélyt, hogy a gyorsabb kanyarokban is nyomja neki, végül 4,2 másodpercre növelte az előnyét a 24 körös sprint végére.

A harmadik helyen a rajtnál mindkét Mercedes mögé visszaeső Pérez hozta be a Red Bullt, de előbb az őt korábban körbeautózó Hamiltont előzte vissza DRS-sel az egyes kanyarban, majd a 8. körben megtette ezt Russell-lel is. A fiatalabbik brit rágós falatnak bizonyult, mert az első előzés után a 4-es kanyar előtt visszatámadott és vissza is vette a 3. helyet, de 2 körrel később Pérez ismét megelőzte, ezúttal pedig nem adott esélyt a visszabújásra.

Pérez előzése a 3. helyért:

Russell végül bejött a 4. helyen, Hamilton viszont nem tudta tartani az 5. pozíciót, és a 21. körben Leclerc, majd a 22. körben Cunoda is megelőzte, ezért végül meg kellett elégednie a 7. hellyel. A 8., utolsó pontszerző pozícióban Carlos Sainz végzett, miután sikeresen visszaverte Daniel Ricciardo sorozatos támadásait. Az ausztrál kétszer is a Ferrari elé került, de Sainz rögtön visszaelőzte őt a második DRS-zónában, majd Ricciardót megelőzte Oscar Piastri, de a hajrában az AlphaTauri veteránja visszacsente tőle a 9. helyet.

Cunoda megelőzi Hamiltont:

A 10. helyen záró Piastri a felzárkózó Fernando Alonsót előzte meg, majd jött a másik Aston Martinnal Lance Stroll, aztán a két Alpine, Alex Albon, Kevin Magnussen, Csou Kuan-jü, Nico Hülkenberg, Valtteri Bottas és Logan Sargeant.

A kicsik csatájában nagy lépést tett előre az AlphaTauri, amely Cunoda 3 pontjával pontszámok terén leelőzte az Alfa Romeót, és jelenleg a konstruktőri 8. helyen áll úgy, hogy a Mexikói Nagydíjat még a 10. pozícióban kezdte.

Friss