back to top
2024. július 19. 01:16

KezdőlapF1A Red Bull csapatfőnöke is meghúzta, amit David Beckham, csak őt kirúgta...

A Red Bull csapatfőnöke is meghúzta, amit David Beckham, csak őt kirúgta érte a barátnője

-

Szenzációs történetek láttak napvilágot Christian Horner látogatásából az Eff von with DRS című podcastban. A Red Bull csapatfőnöke többek között felelevenítette, ahogy egykori barátnője felelőtlen döntése miatt szakított vele, illetve azt is elmesélte, hogy felesége, az egykori Spice Girls-tag Geri Horner miként támogatta közvetve az autóversenyzői pályafutását.

Alighanem sokan ismerik a 2005 óta, tehát a Red Bull saját F1-es csapatának debütálása óta az istállót csapatfőnökként irányító Christian Horner élettörténetét, és tudják, hogy az egészen a Forma-3000-ig jutó, ott saját csapatot működtető expilóta miként tört be a száguldó cirkuszba. A Forma-1 akkori közvetlen előszobájának számító sorozatban 1997-ben és 1998-ban az apjával közösen alapított csapattal, az Ardennel induló Horner utóbbi év után felhagyott a versenyzéssel, és teljes idejét a csapat irányításának szentelte, végül pedig 2002 és 2004 között zsinórban három bajnoki címet nyert.

Horner az 1997-es F3000-es szezonban:

Ám a kezdetek igencsak döcögősre sikerültek, mivel a csapatnak nagyon szűkös volt a költségvetése, aminek egy részét kölcsönökből fedezte. Horner erről is beszélt az Eff von with DRS podcastban, mondván ez hatalmas teherként nyomta a vállát, hiszen nemcsak magáért, hanem a csapattagokért és azok családjáért is felelt. Elmondta, hogy eljutottak oda, hogy a legkisebb balszerencse vagy egy baleset csődbe vihette volna őket, de aztán elkezdtek kilábalni a gödörből.

Ekkor tett egy olyan felelőtlen lépést, ami akkori barátnője elvesztését eredményezte. „Akkoriban volt egy barátnőm, és emlékszem, amikor az anyja azt mondta neki, »El kell gondolkodnod azon, hogy valaki mással legyél. Egy olyan fickóra van szükséged, akinek rendes munkája van, és fel tud venni jelzáloghitelt, venni tud egy házat.« Én pedig az első kifizetés után elmentem és vettem egy Porschét. Akkoriban semmilyen felelősségtudatom sem volt. Arra gondoltam, »Ha minden összedől, legalább adtam neki egy esélyt.«”

„Hozzájutottam 60 ezer fonthoz egy üzletből, miután abbahagytam a versenyzést, és az első dolgom volt elmenni venni egy autót. Ezután dobott a barátnőm, mert az anyja azt mondta neki, hogy szakítson velem.”

Christian Horner, Olasz Nagydíj
Fotó: Bertusz Dávid/TRP Media

Dax Shepard, a podcast házigazdája itt megjegyezte, hogy Horner tette kísértetiesen hasonlított ahhoz, amit David Beckham csinált, amikor aláírta első szponzori szerződését az Adidasszal. A Manchester United legendája nemrég megjelent dokumentumfilmjében idézte fel az esetet, és elárulta, hogy az 50 ezer fontos csekk birtokában az volt az első dolga, hogy vegyen egy M3-as BMW-t.

Felesége már azelőtt támogatta, hogy ismerte volna

Horner nem sokáig volt egyedül az ominózus szakítás után, és 1999-ben összejött Beverley Allennel, akivel 2013-ig voltak együtt és egy lányuk is született. A szakításuk után a csapatfőnök 2014 novemberében eljegyezte az egykori Spice Girls-tag Geri Halliwellt, akivel aztán összeházasodtak, 2017 januárjában pedig fiuk született.

Horner a podcastban elmesélte, hogy felesége ráadásul már azelőtt segített neki, hogy megismerték volna egymást, és közvetett módon pénzhez juttatta őt. Volt ugyanis egy szponzora, aki őt, és az 1994-ben alakult, rohamosan növekvő népszerűségű Spice Girls-t is támogatta.

Geri Horner, Christian Horner, Monacói Nagydíj
Geri és Christian Horner / Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

„Amikor versenyeztem, volt egy szponzorom, amely tortákat gyártott, afféle ünnepi tortákat, amiket szupermarketeknek adtak el – mesélte Horner. – Azt mondták, hogy »Két licence-t vásároltunk, az egyik egy Dennis a komisz nevű rajzfilmfigura, hogy az ő képével ellátott tortákat gyártsunk, a másik pedig egy Spice Girls nevű lánybanda. Úgy gondoljuk, hogy a Dennis a komisz fog jobban menni, úgyhogy ezt rakjuk az autódra.« Úgyhogy Dennis a komisszal az autómon versenyeztem, ők pedig azt mondták, hogy »Ha az eladások rendben mennek, egy kicsit több pénzt is tudunk fizetni.«

„Aztán elkezdték eladni a tortákat, és emlékszem, jött egy hívás, hogy »Az eladások jól alakulnak, de wow, a lányok képével ellátott torták kilőttek, úgyhogy tudunk neked egy kicsit többet fizetni.« Közvetett módon így a feleségem már nagyon fiatal korában is hozzájárult a karrieremhez.”

Friss