back to top
2024. május 07. 07:37

KezdőlapF1Könnyfakasztóan sok pénzre perlik a nézők a Las Vegas-i F1-es nagydíjat a...

Könnyfakasztóan sok pénzre perlik a nézők a Las Vegas-i F1-es nagydíjat a hatalmas blamáért

-

Egy ismert nevadai ügyvédi iroda csoportos keresetet nyújtott be a Las Vegas-i Nagydíj szervezője, azaz a Forma-1 ellen, amiért a versenyhétvége első napján a nézők mindössze 8 percnyi szabadedzést láthattak, majd miután a nem megfelelően rögzített vízelvezető aknafedők miatt idejekorán leintették az első gyakorlást, a több mint két órával elhalasztott második tréning előtt mindenkit hazaküldtek.

Az F1 több közleményt is kiadott a történtek után, bocsánatot viszont alighanem az ebben az esetben felmerülő jogi következmények miatt egyikben sem kértek, viszont 200 dolláros, F1-es szurkolói termékekre költhető kuponnal szúrták ki a hoppon maradt drukkerek szemét. A jogi következményeket azonban így sem biztos, hogy sikerül elkerülniük, a benyújtott kereset ugyanis nézőnként több mint 30 ezer dolláros, átszámolva több mint 10,5 millió forintos kártérítést követel.

Újabb nevetséges jelenetek Vegasban: az összes nézőt és VIP-vendéget hazaküldték

A JK Legal & Consultinggel együttműködő Dimopoulos ügyvédi iroda a pályára kilátogató 35 ezer szurkoló nevében jár el, a keresete pedig kimondja, hogy „a per szerződésszegéssel, gondatlansággal és megtévesztő kereskedelmi gyakorlattal” vádolja a Las Vegas GP-t és a pálya karbantartásáért felelős TAB Contractors Inc-t.

„Meg fogjuk védeni azoknak a szurkolóknak a jogait, akik nagy távolságokat utaztak és kisebb vagyonokat fizettek azért, hogy itt lehessenek, de megfosztották őket az élménytől” – mondta Steve Dimopoulos vezető ügyvéd.

A kereset kiemeli, hogy az aknafedelek rögzítését mindössze napokkal a versenyhétvége kezdete előtt hajtotta végre a TAB, és a szabadedzés kezdetekor a pálya nem votl versenyzésre alkalmas állapotban., miközben ezt az F1-nek, és/vagy a vele szerződésben álló feleknek, biztonsági szervezeteknek a feladata lett volna biztosítani, amelyek nem vették észre a rossz rögzítést.

Kiemelik azt is, hogy a jegyeken szerepel, hogy amennyiben törlik vagy új időpontra helyezik át a versenyt, a megfelelő értékben kártérítést kap a belépő tulajdonosa, ami eddig nem történt meg, így erre igényt tartanak olyan mértékben, ami igazságosan és ésszerű mértékben kompenzálja a nézőket.

Birtokháborítás, rendőri felszólítás, mozgólépcsőn trükközés – ezért kellett elküldeni a nézőket Vegasban

Ezen túlmenően a felperesek „kártérítést követelnek lelki gyötrelmek miatt, az esküdtszék által meghatározandó összegben, amely méltányos és ésszerű, figyelembe véve az alperes szándékos és meggondolatlan magatartását.”

A Las Vegas-i Nagydíj szóvivője az Autosport megkeresésére azzal kommentálta a keresetet, hogy „A perről nem nyilatkozhatunk. Arra összpontosítunk, hogy szurkolóink ​​szórakoztató élményben részesüljenek egy biztonságos környezetben, ami mindig a legfontosabb számunkra.”

Friss