back to top
2024. szeptember 16. 21:39

KezdőlapF1Közel másfél évtized után távozik a Mercedes fontos szponzora, de Hamiltonnal nem...

Közel másfél évtized után távozik a Mercedes fontos szponzora, de Hamiltonnal nem szakítanak

-

Távozik a Mercedestől a Monster Energy energiaital-gyártó cég, amely jövőre a McLarent fogja támogatni. Lewis Hamilton ruházatán viszont továbbra is ott lesz a márka logója.

A McLaren bejelentette, hogy a következő évtől kezdve a Monster Energy lesz a csapat új szponzora. Az energiaital-gyártó vállalat az elmúlt közel másfél évtizedben, egészen pontosan 14 évben a Mercedest támogatta, ám most távozik a csillagos istállótól. 2024-ben ugyanis már Lando Norris és Oscar Piastri ruházatán, illetve az italukat tartalmazó dobozon jelenik meg a cég logója.

Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója már korábban is bizonyította a wokingiaknál, hogy képes hasznosítani a marketing- és kereskedelmi területen szerezett tapasztalatait. Az elmúlt években olyan vállalatokat hozott be, mint a Google, a Dell vagy a British American Tobacco. A Monsterrel kötött szerződés viszont talán ennél is fontosabb, hiszen egy riválistól sikerült elcsábítani a márkát.

Amióta a Mercedest szponzorálja, a brackley-i istálló hét egyéni és nyolc konstruktőri bajnoki címet szerzett, amelyek mindegyike a 2014-től 2021-ig tartó időszakra esett. Az elmúlt két év viszont kevésbé volt sikeres, az istálló mindössze egyetlen futamot tudott nyerni. Az évek során Lewis Hamilton, Nico Rosberg és George Russell sisakján is látható volt a Monster logója.

Sőt, a hétszeres világbajnok esetében továbbra is ott lesz az M-betű, hiszen őő egyénileg is szerződésben áll a vállalattal, ami annak ellenére sem fog megszűnni, hogy másik csapatot, illetve annak pilótáit fogják támogatni. A 38 éves versenyző anno a cég cukormentes italaihoz adta a nevét.

„Szeretnénk őszinte elismerésünket kifejezni a Mercedes Forma–1-es csapatának, és különösen Toto Wolff [csapatfőnöknek] a jóval több mint egy évtizedes partnerségért, melynek során csodálatos sikereket ünnepelhettünk együtt – nyilatkozta Rodney Sacks, elnöke és egyben társ-vezérigazgatója. –Sok sikert kívánunk a csapatnak az elkövetkező bajnoki küzdelmükhöz. A Monster Energy büszke, hogy a McLarennel közösen kezdheti meg F1-es útjának ezt a fejezetét. A Monster a rajongói élmények fokozására összpontosít, és egy világklasszis csapattal, illetve annak elit pilótáival való partneri viszonyra, hogy megoszthassuk szenvedélyünket az F1 globális közönségével. Landóval és Oscarral igazán izgalmas programokat tervezünk, és izgatottan várjuk, hogy 2024-től együtt versenyezzünk.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a következő szezontól kezdve egyesíthetjük erőinket a Monster Energy ikonikus márkájával – ezek már Brown szavai. – A Monster arra összpontosít, hogy merész ötletekkel és fantasztikus tartalmak létrehozásával ünnepelje a sportolókat, így alig várjuk, hogy új ötleteket fedezzünk fel és új utakat találjunk a rajongók bevonására és szórakoztatására.

Friss