2024. április 29. 15:46

KezdőlapF1Kiderült, mi lesz az új neve a 2026-ban Audivá váló Forma-1-es csapatnak

Kiderült, mi lesz az új neve a 2026-ban Audivá váló Forma-1-es csapatnak

-

Az FIA a mai napon kiadta a 2024-es Forma-1-es szezon hivatalos nevezési listáját, amelyből kiderült, milyen néven versenyez jövőre az Alfa Romeóval szakító, de Audivá csak 2026-tól váló Sauber-istálló, illetve az is, hogy mi lesz a Red Bull testvércsapatának szintén változó neve.

Három helyen tartalmaz érdekességet az FIA által közzétett 2024-es F1-es nevezési lista: az Aston Martinnak és az AlphaTaurinak kicsit, az eddig az Alfa Romeo brand alatt futó Saubernek nagyot változott a neve. A silverstone-i istálló főszponzori megállapodást kötött az Aramco olajipari óriással, így a Cognizant kikerült a csapat nevéből, így azt 2024-től Aston Martin Aramco Formula One Teamnek fogják hívni.

Eközben a minden bizonnyal Racing Bullsá vedlő AlphaTauri nem hagyta el utóbb nevet, a nevezési listán ugyanis Scuderia AlphaTauri RB-ként szerepel, ahol az RB vélhetően a Racing Bulls rövidítése. Hogy ez a várhatóan újrabrandelt alakulat kinézetében miként fog megjelenni, az csak ezután, legkésőbb az új autó bemutatóján derül ki.

A legnagyobb változáson kétségtelenül a Sauber ment át, amelynek véget ért a megállapodása az Alfa Romeóval, de mivel az Audi 2026-ig semmilyen módon nem jelenik meg az istálló felületein, jövőre az eddigi főszponzor neve mellé a Kick.com streaming szolgáltatót beemelve Stake F1 Team Kick Sauber lesz a csapat neve, míg a 2024-es modell Kick Sauber C44 néven fut majd.

A Stake és a Kick.com közös, ausztrál tulajdonban levő, egymástól független cégek, az idei szezonban pedig a Stake logói helyett négy futamon a Kick logói jelentek meg.

Friss