back to top
2024. május 18. 15:36

KezdőlapF1Max Verstappen is feltűnhet rallyversenyeken? - óvatos ezzel, mert ott nem tud...

Max Verstappen is feltűnhet rallyversenyeken? – óvatos ezzel, mert ott nem tud elbújni

-

Max Verstappen jelenleg 100%-ban a Forma-1-re koncentrál, de mivel apja ralizik, joggal merül fel a kérdés, hogy mikor nézi meg Jos-t a helyszínről.

Miközben fia rekordokat döntöget a Forma-1-ben, a korábban 106 F1-es nagydíjon maga is rajthoz álló apja 50 felett ismét versenyezni kezdett, és belevágott a ralizásba. Az 51 éves Jos Verstappen 2022 augusztusában az Ypres Rallyn debütált egy Citroen C3-assal, majd az idén májusban első győzelmét is megszerezte a belgiumi Monteberg Rallyn egy Rally2-es Skoda Fabiával.

Az idősebbik Verstappen eközben azért fia versenyeire is ellátogat, hogy a helyszínről szorítson neki, így joggal vetődik fel a kérdés, hogy Max mikor viszonozza ezt, és kíséri el apját egy raliversenyre. „Szeretném, de ebben a sportban minden nyitott, az ember nem tud elbújni, miközben szeretem a magánszférámat” – nyilatkozta a svájci Blick-nek a háromszoros világbajnok, majd egyértelművé tette, hogy nem lenne ínyére az őt vélhetően körülvevő felhajtás.

„Csak azért mennék, hogy megnézzem Jos-t, és nem azért, hogy másokkal beszélgessek. Talán elvonnám a figyelmét, ezért óvatos vagyok azzal, hogy raliversenyen jelenjek meg” – ecsetelte.

Jos Verstappen még a ralis bemutatkozása előtt elmesélte, hogy fia szerint megőrült, amiért 50 évesen belevág ebbe a kalandba, de megérti és támogatja őt. Az igazi persze az lenne, ha egy napon Max Verstappen is kipróbálná magát a raliban, amivel a jelenlegi F1-es mezőnyből nem lenne egyedül, hiszen Valtteri Bottas is indult már raliversenyeken.

Jos Verstappen összetörte Rally2-es Skoda Fábiáját (videó)

Friss