2024. május 02. 09:48

KezdőlapF1Schumacher egykori másodhegedűsei összehozták, ami 151 közös F1-es futamuk alatt nem sikerült

Schumacher egykori másodhegedűsei összehozták, ami 151 közös F1-es futamuk alatt nem sikerült

-

Az elmúlt hétvégén rendezték a brazil Stock Car Pro Series idényzáróját, amelyen a Ferrari két egykori F1-es pilótájának olyan élményben volt része, amelyben igencsak hosszúra nyúló királykategóriás pályafutásuk során egyszer sem.

Rubens Barrichello és Felipe Massa a Forma-1 két legtapasztaltabb brazil pilótájaként összesen 592 futamon vett részt a száguldó cirkuszban, ebből 151-en közösen. Ám a 2002 és 2011 közötti közös időszakuk (Massa 2003-ban nem volt a mezőny tagja) során egyetlen olyan verseny sem volt, amelyen egyszerre álltak volna dobogón, ami annak tükrében mondjuk kevésbé meglepő, hogy 2006-ban és 2009-ben volt csak mindkettejük alatt azonos időben olyan autó, amellyel önerőből dobogós helyezést lehetett elérni, utóbbi idény pedig csak 9 futamig tartott Massának, hiszen a hungaroringi balesete után legközelebb 2010-ben versenyzett.

Na de, ami késik, nem múlik, Brazíliai elsőszámú túraautós bajnokságának, a Stock Car Pro Series-nek idei szezonzáró versenyén ugyanis eljött a várva várt pillanat, ráadásul pont a mindkét versenyző számára oly kedves (Massának azért keserű emlékei is vannak innen) Interlagosban. Az első futamot még a korábban szintén az F1-ben is versenyző Ricardo Zonta nyerte, de aztán a második versenyen eljött a Ferrarinál 2006-ban Barrichellót váltó Massa ideje, és pályafutása során másodszor tudott nyerni a szériában, miközben a 2014-ben és 2022-ben bajnoki címet ünneplő Barrichello harmadik lett.

A verseny furcsa körülmények között ért véget, mivel Massa úgy állt az élen, hogy még nem tudta le kötelező bokszkiállását, Sergio Ramalho balesete miatt pedig beküldték a biztonsági autót, így a 42 esztendős versenyző vissza tudott állni a kiállása után az élre. Ha nincs a jókor érkező Safety Car, valószínűleg Barrichello nyert volna. A bajnoki csata szempontjából ez azonban nem számított, a bajnoki címért ugyanis egyikük sem volt meccsben, azt Gabriel Casagrande nyerte.

A teljes második futamot alább lehet visszanézni:

Friss