2024. április 29. 02:26

KezdőlapF1Továbbra sem lehet sehol olyan olcsón F1-et nézni, mint a Hungaroringen

Továbbra sem lehet sehol olyan olcsón F1-et nézni, mint a Hungaroringen

-

Az eddig 17 2024-es F1-es helyszín közül a Magyar Nagydíj jegyárai a leginkább nézőbarátak, és várhatóan ez akkor is így lesz, amikor mind a 24 futamra elkezdődik a jegyértékesítés.

Noha még több mint 3 hónap van hátra a 2024-es szezon kezdetéig, a 24 nagydíjhelyszín nagy része már megkezdte a jegyárusítást a jövő évi versenyre, az f1destinations.com pedig összegezte a jegyárakat. 17 futam esetében már minden kategóriába kaphatók belépők (van, amelyekbe már el is fogytak), míg Miami és Austin esetében még csak egyes helyekre, Kína, Azerbajdzsán, Las Vegas, Katar és Abu-Dzabi pedig még nem árul jegyeket.

Az éves összesítését 2024 márciusára tervező lap megállapította, hogy Bahreint, Szaúd-Arábiát és Imolát kivéve mindenhová drágultak a belépők (előbbi kettő nem változott, utóbbi pedig 0,7%-kal még olcsóbb is lett), a magyar drukkereknek pedig remek hír, hogy akárcsak az idén, jövőre is várhatóan a Magyar Nagydíj lesz a legolcsóbb, mert bár átlagosan a Hungaroring is 12,5%-kal emelt az árain, átlagosan így is 207 dollárért (72500 forint) kínálja a jegyeket.

Forma-1, holland szurkolók, Magyar Nagydíj 2023, futam
A jegyárak miatt is vonzó célpont a külföldi szurkolóknak a Magyar Nagydíj / Fotó: Sulyok István/TRP Media

Elnézve a jegyárusítást még nem vagy csak részben megkezdő helyszínek tavalyi (a kínai futam esetében a 2019-es) jegyárait, minden valószínűség szerint 2024-ben sem lesz olcsóbb verseny a Magyar Nagydíjnál.

Az eddigi második legolcsóbb futam a Japán Nagydíj, amelyet a bahreini, majd az ausztrál futam követ, míg a lista elején 783 dolláros átlagos jegyárral egyelőre Mexikó található, de mivel sem Miami, sem Las Vegas nem kezdte még meg a teljes jegyárusítást, ez az elsőség minden bizonnyal csak ideiglenes.

Ami az állójegyeket illeti, abban a rangsorban viszont Japán vezet, a szuzukai futamnak ugyanis van olyan területe, amelyre mindössze 81 dollár (28500 forint) a három napos bérlet. A második helyen itt az Emilia Romagna Nagydíj áll, mert ide is lehet már 100 dollárnál kevesebbért álló bérletet venni, de az Olasz, a Magyar, az Osztrák és a Szaúd-arábiai Nagydíjra is be lehet már jutni 150 dollárnak megfelelő összegért.

A trbünjegyek közül a Magyar Nagydíj kínálja a legolcsóbb lehetőséget a Bronze 1-es és 2-es kategóriával, ahová 153 dollár a három napos bérlet, míg a második helyen itt a Japán Nagydíj G lelátója és a Bahreini Nagydíj Victory lelátója áll egyaránt 200 dollár alatti árral. Ezen kívül még egy összevetésben, a bokszokkal szemben elhelyezett lelátók versenyében is a Magyar Nagydíj vezet a Super Gold tribün első 12 sorába szóló 338 dolláros jegyekkel, míg a skála másik végén Mexikó tanyázik 1746 dolláros célegyenesben szóló belépőkkel.

A különböző kategóriák összehasonlító grafikonjait IDE KATTINTVA nézheti meg.

Friss