2024. május 02. 08:30

KezdőlapF1Milliók előtt akarta megkérni barátnője kezét az F1-es séf, de végül senki...

Milliók előtt akarta megkérni barátnője kezét az F1-es séf, de végül senki sem látta, amit tett

-

Lánykérés Forma–1-es futam közben? A Brawn GP volt séfje megtette, kár, hogy a tévében ebből semmi nem látszott.

Nemrég írtunk Dave Freeman korábbi Forma–1-es séfről, akinek szusijáért Michael Schumacher is odavolt. Nos, az exkatona nemcsak ezzel hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy a lehető legkülönlegesebb módon kérte meg barátnője kezét, a lánykérés azonban nem igazán mondható sikeresnek, ugyanis semmi nem látszott belőle.

Az éveken át a Hondánál dolgozó Freeman 2009-ben maradt a Brawn GP-vé átvedlő istállónál, amely amellett, hogy a vb-címért csatázott, a túlélésért is küzdött. A japánok kiszállása után rengeteg embert voltak kénytelenek elküldeni, és a versenyekre is a lehető legkisebb személyzettel utaztak, ami olyan kényszermegoldásokat szült, minthogy a korábbi tankolós embert szó szerint csak a versenyekre hívták vissza (rendre szombaton érkezett meg a helyszínre), hétköznap pedig vízvezeték-szerelőként dolgozott.

Mit imádott annyira Michael Schumacher, hogy folyton a riválistól szerezte be?

Ami Freemannel történt, az egyáltalán nem ennyire egyedi eset, de szintén a leépítés következménye: ő volt a táblás ember a bokszfalon. Azaz neki kellett a különböző információkat a táblán belógatva megjeleníteni a versenyzőknek, olykor pedig más feliratot is megjelenített. „Előfordult, hogy bemutattam néhány sunyi üzenetet, végül pedig a boksztáblán kértem meg a feleségem kezét, de sem Rubens [Barrichello], sem Jenson [Button] nem nyert, úgyhogy átszaladtam a Red Bull bokszfalához. Látták, hogy mire készülök, úgyhogy felengedtek a falukra. Két milliárd ember előtt történt, úgyhogy mondhatni belekényszerítettem [a feleségemet a házasságba]” – idézi a séfet a BBC.

Mindez a 2009-es szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon történt, amelyen a Red Bull Sebastian Vettel vezérletével kettős győzelmet aratott, miközben a már világbajnok Button a 3., Barrichello pedig a 4. helyen ért célba. Freeman elbeszélése ugyanakkor kissé sántít, hiszen a közvetítésben csak hátulról látszott a tábla, az azon levő feliratot így sem a későbbi felesége, Fatna, sem a tévénézők nem tudták elolvasni. Egy fotó mindenesetre így készült róla, azt IDE KATTINTVA lehet megnézni.

Freeman manapság már nem az F1-ben dolgozik, tavaly pedig feleségével megvásárolta a norfolki Middleton Hall Golf Clubot, amelyen minden lyukat F1-es világbajnokról nevezett el, így van rajta Schumacher, Alonso, Verstappen, Hill és Fittipaldi lyuk is. 

Friss