back to top
2024. május 06. 04:19

KezdőlapF1Schumacher ajándéka volt, de családja most megválik a különleges Ferraritól

Schumacher ajándéka volt, de családja most megválik a különleges Ferraritól

-

Különleges utcai Ferrarit kínál eladásra a Schumacher-család.

A Ferrari versenyzőjeként Michael Schumachernek természetesen megadatott a lehetőség, hogy a patinás olasz márka utca autóival furikázzon, illetve bizonyos modellek fejlesztésében is részt vett. A tulajdonában levő Ferrarik közül már számos darabtól megvált, most pedig a MARCA beszámolója szerint a család egy olyan modellt kínál eladásra, amelyet Michael Schumacher az apjának ajándékozott.

Egy 2005-ös Ferrari F430 Spiderről van szó, amelyet a Ferrari vagy Schumachernek ajándékozott, vagy a hétszeres világbajnok jelentős árengedménnyel jutott hozzá abban az évben, amelyben Fernando Alonso véget vetett az öt szezonos győzelmi sorozatának. Az autó balkormányos, a belső terét a bézs, a vörös és a fekete szín uralja, a kesztyűtartóján és a műszerfalon pedig Michael Schumacher aláírása díszeleg (utóbbi gravírozva van).

Michael Schumacher Ferrari F430 Spider
Fotó: Gallery Aaldering

A menetélményt egy 4,3 literes, 490 lóerős szívó V8-as garantálja hatsebességes automata (a kormány mögötti váltófülekkel félautomata) váltóval, amely 311 km/órás csúcssebességet és 0-ról 100 km/órára 4,1 másodperces gyorsulást tesz lehetővé. A modell különlegessége még az is, hogy ebben a Ferrariban alkalmazta az olasz gyártó először a ”mannetinót”, az F1-es stílusú kormánykapcsolót, amellyel a motor és a váltó paramétereit, illetve a menetstabilizátort és a differenciálmű beállításait lehet változtatni.

A MARCA információ szerint Schumacher csak nagyon keveset használta a kocsit, azt ugyanis apjának, Rolf Schumachernek ajándékozta, és még mindig az ő nevén van regisztrálva.

Michael Schumacher Ferrari F430 Spider
Fotó: Gallery Aaldering

Friss