back to top
2024. október 06. 01:33

KezdőlapF1Szívrohamot kapott a korábbi Forma–1-es pilóta, a kétszeres világbajnok bátyja

Szívrohamot kapott a korábbi Forma–1-es pilóta, a kétszeres világbajnok bátyja

-

Kis híján végzetesnek bizonyult a karácsony Wilson Fittipaldi Jr., a kétszeres Forma–1-es világbajnok Emerson Fittipaldi bátyja számára.

A karácsonyt és december 25-re eső 80. születésnapját ünnepelte Wilson Fittipaldi Jr., korábbi Forma–1-es pilóta, amikor szívrohamot kapott, számolt be róla a felesége. „Vacsora alatt fuldokolni kezdett egy darab hústól és oxigénhiányos állapotba került, amit szívroham követett – írta a feleség az Instagramon. – Újraélesztették, most pedig altatásban, intubálva van, és arra várunk, hogy felébredjen. Nehéz volt a műtét utáni időszak, most napról napra haladunk és várunk.”

Wilson Fittipaldi Jr. az 1970-es években 35 F1-es nagydíjon állt rajthoz és összesen 3 pontot szerzett. Legjobb eredménye az 1973-as Német Nagydíjon elért 5. helyezés, ami második, egyben utolsó pontszerzése is volt (az az évi Argentin Nagydíjon elért 6. hely volt az első). Utolsó futamát az 1975-ös USA Nagydíjon teljesítette, majd 1974-ben öccsével, a nála 3 évvel fiatalabb, 1972-ben és 1974-ben vb-címet nyerő Emerson Fittipaldival felállították az első és máig egyetlen brazil F1-es istállót, a Fittipaldi-Copersucart, amely 1975 és 82 között létezett, Fittipaldi révén pedig egy 2. és egy 3., Keke Rosberggel pedig egy 3. helyezést szerzett, miközben nyernie egyszer sem sikerült.

Wilson Fittipaldi fia, Christian Fittipaldi szintén eljutott a Forma–1-ig, illetve a CART-ban és a NASCAR-ban is versenyzett. Természetesen ő is ott volt apjával a kórházban.

Friss