2024. április 29. 17:31

KezdőlapF1Teljesen beteg, ahogy a motoros legenda F1-be készülő fia a kertben száguldozik...

Teljesen beteg, ahogy a motoros legenda F1-be készülő fia a kertben száguldozik (videó)

-

Az Alpine juniorjaként a 2025-ös F1-es bemutatkozást megcélzó Jack Doohan stílusosan kezdte az idei évet.

Az ötszörös gyorsaságimotoros-világbajnok Mick Doohan fia nem az az ijedős fajta, amit január elején az Instagramon közzétett videójával bizonyít. Az elmúlt két idényt a Forma–2-ben töltő Alpine-junior egy gokartos sisakkamerás felvételt tett közzé azzal a kommentárral, hogy „Nincs még egy olyan hely, mint az otthon”, a videón pedig az látható, ahogy a családi birtokon, a kertben levő, fákkal szegélyezett utakon száguldozik egy gokarttal. Nincs gumifal, nincs bukótér, csak az út és a gokart, amitől a felvétel kicsit olyan érzetet kelt, mintha egy hőskori autóversenyen készült volna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jack Doohan (@jackdoohan)

 El is nyerte a tetszését több versenyzőnek is: Pierre Gasly és a jelenleg a Sky Sports szakkomenntátoraként dolgozó Karun Chandhok is tűz emojikkal reagált, míg a 2008-as szingapúri ütközésbotrányban főszerepet játszó Nelson Piquet Jr. felvetette testvérének, Laszlo Piquet-nek, hogy apjuk, a háromszoros világbajnok Nelson Piquet kertjében ők csinálhatnának hasonlót.

„Ba**za meg, ez őrülten szórakoztató és csodálatos! Laszlo Piquet, kelj fel! Csináljuk meg ugyanezt apánál!” – írta az F1-ben 2008-ban és 2009-ben versenyző Nelsinho.

Az F1 a cél

Ami Jack Doohan idei szezonját illeti, egyelőre azt tudni róla, hogy nem tér vissza egy harmadik évre az F2-be, így nem próbálja meg felülmúlni tavaly összetettbeli harmadik helyét, amelyet 3 győzelemmel és 5 dobogós helyezéssel ért el. Az Alpine tartalékjaként a 20 esztendős versenyző részt vehetett a Mexikói és az Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzésén, illetve 108 kört tett meg az abu-dzabi fiatal pilóták tesztjén, de a francia gyártó nem tudott helyet találni neki a 2024-es mezőnyben.

Jack Doohan, Alpine, Mexikói Nagydíj
Doohan a mexikói első szabadedzésen / Fotó: Alpine

Az idei év végén viszont számos pilóta szerződése le fog járni, a várhatóan igen aktív pilótakeringőben pedig Doohan is részt akar venni. „Most már versenyzői ülésre koncentrálok, mert 2025-ben a rajtrácson akarok lenni. Úgyhogy maradok [az Alpine-nal], folytatom a munkát és biztosra megyek, hogy amikor autóba ülök, teljesítsek, legyen az egy első szabadedzés vagy teszt, hogy megadjam magamnak a legjobb esélyt, hogy kényelmesen érezzem magam a paddockban egy teljes szezonhoz” – nyilatkozta az abu-dzabi teszt után.

Friss