2024. április 28. 22:05

KezdőlapF1Lélegzetelállító felvételek: így még soha nem láthattuk a Hungaroringet

Lélegzetelállító felvételek: így még soha nem láthattuk a Hungaroringet

-

Látványos drónfelvételeken nézhetjük meg, hol tart most a Hungaroring felújítása.

„20 ezer köbméter földet mozgattak meg, 5 ezer köbméter betont bontottak el, körülbelül 800 cölöpöt fúrtak le, és összesen 345 ezer 348 kg betonacélt szállítottak a Hungaroring területére, viszonyításképpen egyébként utóbbi nagyságrendileg megegyezik egy Boeing 747-es utasszállító repülőgép tömegével. Egy szó, mint száz – gőzerővel zajlik a magyar Forma–1-es versenypálya felújítása, és a paddockban, ahol normál menetrend szerint a csapatok csillogó motorhome-jai és kamionjai állnak, most építik fel az első toronydarut. Nagy tempót igényel ez is – csakúgy, mint a Forma–1, de ez tökéletesen illeszkedik a Hungaroring profiljába” – olvasható a Hungaroring Facebook-oldalán annál a videós bejegyzésnél, amit a minap tett közzé a pálya.

Újabb mérföldkő – ez várja majd a nézőket a Hungaroring felújítása alatti F1-es futamokon

Az elképesztően látványos drónfelvételeken az látszik, hogy a Hungaroring paddockja már a felismerhetetlenségig fel van túrva, és gőzerővel zajlanak a munkálatok annak 2024-es Magyar Nagydíjig történő kiszélesítésére.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója tavaly ősszel sajtótájékoztatón ismertette, hogy miként fog kinézni a pálya 2026-os F1-es futamig végbemenő megújulása. Ennek egyik fázisa a paddock területének növelése, miközben jelenleg a közműhálózat fejlesztésének utómunkálatai is zajlanak. A videón a Super Gold tribün mögött ez is látszik, illetve rövid időre megcsodálhatjuk az épülő vadonatúj főbejáratot is.

A főépület bontását és felújítását az idei hungaroringi verseny után kezdik meg.

Friss