2024. február 28. 08:10
KezdőlapF1A Forma–4-ben folytatja Hideg Ádám, rögtön két bajnokságban is indul

A Forma–4-ben folytatja Hideg Ádám, rögtön két bajnokságban is indul

-

Kiderült, hol folytatja pályafutását Hideg Ádám, az FIA gokart-világbajnokságának OKJ-kategóriájában 2022-ben ezüstérmet nyerő autóversenyző.

Hideg Ádám az idén gokartversenyzőből autóversenyzővé válik, és a Jenzer Motorsport színeiben a Formula Winter Series, illetve az olasz Forma–4-es bajnokságban szerepel majd. A 16 esztendős sportoló és menedzsmentje sajtótájékoztató keretein belül számolt be erről a fejleményről, illetve megerősítette, hogy a következő évek során reményeik szerint folyamatosan lépdelhetnek egyre feljebb a motorsport ranglétráján, egészen a Forma–1-ig.

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott és működtetett Hungarian Motorsport Academy (HMA) által támogatott Hideg Ádám a tavalyi év során folyamatosan az idei bemutatkozására készült és több csapattal is tesztelt, míg végül a Jenzer Motorsporttal állapodott meg. A svájci istálló korábban olyan, később akár a Forma–1-ig, akár más, kiemelt sorozatokig eljutó versenyzőket tudott a soraiban, mint a jelenleg az RB F1-es csapatában versenyző Cunoda Júki, a Williamsszel egy idényt az F1-ben eltöltő Szergej Szirotkin, a szintén F1-ig jutó Roberto Merhi, vagy a kétszeres Le Mans-i 24 órás-győztes Timo Bernhard.

Hideg
Hideg Ádám 2022-ben kiemelkedő sikert ért el a világbajnoki ezüstéremmel

„A következő években az álom valósággá válhat, és újra lehet Magyarországnak versenyzője a Forma–1-ben. Ádám pályafutásának megtervezésében különös figyelmet fordítunk arra az építkezésre, amely manapság már elengedhetetlen ahhoz, hogy egy tehetséges versenyző eljusson az autósport elitkategóriájába. Ehhez természetesen komoly anyagi támogatásra is szükség van, de hiszünk abban, hogy Ádám eddigi eredményei, kitartása és hozzáállása, valamint tehetsége lehetőséget biztosít arra, hogy az egyébként nagyon magas költségeket minden évben az előzetesen kalkulálható alá szorítsuk” – nyilatkozta Ferencz Krisztián, Hideg Ádám menedzsere.

Ádám elmondta, nagy várakozásokkal tekint az idei szezon elé, és tisztában van azzal, hogy a Forma–1-be csak úgy juthat el, ha minden lépcsőfokot eredményesen végigjár.

„Nagyon örülök, hogy az idén már a Forma–4-ben tudok versenyezni, ráadásul rögtön két sorozatban is, hiszen a spanyol téli kupa mellett az olasz bajnokságban is részt veszek olyan pályákon, amelyek a különböző versenysorozatokból, így a Forma–1-ből is ismerősek lehetnek mindenkinek. Nagy álmom eljutni az F1-be és ott Magyarországot képviselni, de egyelőre csak a közvetlenül előttem álló feladatra koncentrálok és szeretnék az idén minél jobb eredményeket elérni a Jenzer Motorsporttal” – mondta Hideg Ádám.

A sajtótájékoztatón részt vett Weingartner Balázs, a HUMDA igazgatóságának elnöke, illetve Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke is. Előbbi kiemelte: Hideg Ádám az egyik legjobb példa arra, hogy következetes munkával komoly eredményeket érhet el a HNA utánpótlás-nevelési rendszere, amelyhez „a versenyző megfelelő hozzáállásán túl alapfeltétel a család maximális támogatása és az egyéni szponzorok hosszú távú elköteleződése, kitartása.”

Hideg Ádám sajtótájékoztató
balról jobbra: Nagy Dániel, Szujó Zoltán, Weingartner Balázs, Ferencz Krisztián és Hideg Ádám a Bárkert Bistróban tartott sajtótájékoztatón / Fotó: HUMDA

„A HMA ehhez a professzionális szakmai támogatáson túl azzal járul hozzá, hogy gyorsítja a versenyzők karrierépítését, velünk előbb léphetnek eggyel magasabb szintre” – emelte ki Weingartner.

Ezt egészítette ki Szujó Zoltán azzal, hogy „Világviszonylatban is kiemelkedő az akadémia, hiszen kevés országban kapnak ilyen szintű támogatás a fiatal versenyzők. Szerencsére okosan élnek a lehetőséggel, ez Hideg Ádám fejlődésén is látszik. Nem titkolt célunk, hogy tíz éven belül szeretnénk magyar Forma–1-es versenyzőt. Bízom benne, hogy Ádám valóra tudja váltani azt az álmát, hogy már 2029-re a száguldó cirkusz mezőnyébe kerüljön.”

Friss