back to top
2024. május 06. 02:24

KezdőlapF1Hamilton akár már az idei szezontól Ferrariba ülhet

Hamilton akár már az idei szezontól Ferrariba ülhet

-

Miközben nemcsak a teljes Forma–1-es, hanem a teljes sport- és világsajtó lélegzetvisszafojtva várja, hogy Lewis Hamilton tényleg a Ferrarihoz szerződik-e (vélhetően igen), a legnagyobb olasz sportnapilap szerint az átigazolás már 2025 előtt megtörténhet.

„A Corriere della Sera feltételezését megerősítették: a hétszeres világbajnok 2025-ben Maranellóba érkezhet, de nincs kizárva, hogy az átigazolást egy évvel előrehozzák. A hivatalos bejelentés már ma megérkezhet” – írta a La Gazzetta dello Sport február 1-jén kora délután.

Egy ilyen utolsó pillanatos átigazoláshoz természetesen számos tényező szükséges, és – a szerződésben foglaltak ismerete nélkül – alighanem csak úgy lenne lehetséges, ha Carlos Sainz hajlandó lenne belemenni abba, hogy a kontraktusa lejárta előtt távozik. Erre pedig legfeljebb akkor kerülhet sor, ha átülhetne Hamilton helyére a Mercedesbe. Ez elsőre igen furcsának hangozhat, de egyik versenyző esetében sincs sok értelme lehúzni még egy évet – noha volt már rá példa, emlékezzünk csak Fernando Alonso 2006-os idényére – egy olyan csapatban, amelyet az év végén mindenképpen elhagynak, akkor, ha van másik alternatíva.

Ezért fog Hamilton biztosan a Ferrarihoz igazolni

Friss