2024. május 02. 20:17

KezdőlapF1Hamilton is megszólalt a Ferrarihoz igazolása kapcsán – szerinte most is neki lesz...

Hamilton is megszólalt a Ferrarihoz igazolása kapcsán – szerinte most is neki lesz igaza

-

Lewis Hamilton először beszélt hosszan a Ferrarihoz való átigazolásáról, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy ez nem veszi el előle a fókuszt a 2024-es szezonra: minden korábbinál nagyobb benne a hajtóerő ahhoz, hogy a csúcson fejezze be rekordsikereket termelő partnerségét a Mercedesszel.

Lewis Hamiltontól ugyan megjelent már egy néhány mondatos nyilatkozat a Mercedes csütörtöki közleményében, amelyben a csapat bejelentette a pilóta év végi távozását, ám a brit most saját közösségi oldalain tett közzé egy hosszú üzenetet, amely már személyesebb hangvételt üt meg, s valószínűbb, hogy tényleg saját szavai olvashatóak benne.

„Őrült néhány napon vagyok túl, amelyek az érzelmek teljes skálájával szolgáltak. Ahogy azt már mind tudjátok, a Mercedes-AMG Petronas F1 Teamnél eltöltött hihetetlen 11 év után elérkezett számomra az idő, hogy új fejezetet nyissak az életemben, így a Scuderia Ferrarihoz csatlakozok 2025-ben” – kezdte Hamilton.

„Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hiszen azt követően, hogy olyan dolgokat értem el a Mercedesszel, amelyekről gyerekként csak álmodhattam, most esélyem nyílik egy másik gyerekkori álom beteljesítésére. A vörös Ferrarit vezethetem.”

„A Mercedes óriási szerepet játszott az életemben 13 éves korom óta, így ez volt életem legnehezebb döntése. Nagyon büszke vagyok mindarra, amit együtt elértünk, és hálás vagyok mindenki elhivatott és kemény munkájáért, akikkel az évek során együtt dolgozhattam – és persze Totónak [Wolff] a barátságáért és iránymutatásáért. Közösen bajnoki címeket nyertünk, rekordokat döntöttünk és az F1 történetének legsikeresebb csapat–versenyző-párosát alkottuk. És persze nem feledkezhetek meg Nikiről [Lauda], akitől nagy támogatást kaptam, és aki továbbra is nagyon hiányzik. Szintén ki kell fejeznem csodálatom a Mercedes-Benz teljes vezetősége felé, valamint mindenki felé a cég németországi bázisán és szerte a világban, aki támogatott ez a 26 év során.”

Hamilton ezután párhuzamot vont azzal a döntésével, amellyel a 2013-as szezon előtt elhagyta a McLarent, és a Mercedeshez igazolt.

„Megfelelő azonban az idő, hogy váltsak és egy új kihívásba vágjak. Még mindig emlékszem, milyen érzések voltak bennem, amikor az ismeretlenbe ugrottam azzal, hogy 2013-ban a Mercedeshez csatlakoztam. Tudom, hogy egyesek nem értették a döntésem, de végül nekem volt igazam azzal a váltással, és most is ugyanezt érzem. Izgatottan várom, mit tudok hozzáadni ehhez az új lehetőséghez, és mit érhetünk el közösen.”

„Ugyanakkor jelenleg még nem 2025-re gondolok. Az előttem álló szezonra fókuszálok, és várom, hogy újra pályára hajthassak a Mercedesszel. Nagyobb bennem a hajtóerő, mint valaha, fittebb és koncentráltabb vagyok, mint korábban bármikor, és ismét győzelemhez akarom segíteni a Mercedest. 100%-osan elkötelezett vagyok az előttem álló feladat iránt, és az a célom, hogy a csúcson zárjam le az együttműködésem a csapattal.”

Friss