back to top
2024. május 14. 23:02

KezdőlapF1Hamilton könnyfakasztóan sokat fog keresni a Ferrarinál, amely megadta neki, amit a...

Hamilton könnyfakasztóan sokat fog keresni a Ferrarinál, amely megadta neki, amit a Mercedes nem

-

Noha arra semmilyen garancia nincs, hogy Lewis Hamilton a Ferrarival meg tudja majd szerezni hőn áhított 8. világbajnoki címét, bizonyos szempontból már most hatalmasat kaszált azzal, hogy Maranellóba szerződött.

Természetesen mint minden F1-es szerződés, Hamilton ferraris kontraktusa is szigorúan titkos, ennek ellenére megbízható forrásokkal rendelkező médiumok legalább a nagyságrendeket képesek lehetnek megtippelni. Az olasz Corriere della Sera például arról számolt be, hogy Hamiltonnak az alapfizetése kevesebb lehet Maranellóban (43 millió dollár), mint amennyi jelenleg a Mercedesnél, ahol évi 55 millió dollárt kapott, amire jöttek még a különböző bónuszok.

Ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a maranellóiak ne kötelezték volna el magukat igen komolyan anyagilag, az olasz lap szerint a bónuszokból, szponzorszerződésekből és különböző jogokból származó bevételekkel együtt Hamilton hírek szerint 2+1 éves szerződése ugyanis a 100 millió dollárt is elérheti.

7% – ennyit keres Hamiltonhoz képest a csapattársa, míg Verstappen a legjobban fizetett pilóta

És ez nem minden, a hírek szerint ugyanis John Elkann, a Ferrari elnöke kész volt megadni azt Hamiltonnak, amit a Mercedes igazgatótanácsa nem. A stuttgarti igazgatótanács ugyanis állítólag nem bólintott rá arra a hétszeres világbajnok tavalyi hosszabbításának tető alá hozásakor, hogy Hamilton hosszú távon, karrierje befejezése után is a Mercedes nagykövete maradjon. Elkann ezzel szemben belement abba, hogy segít építeni Hamilton cégbirodalmát, és azt javasolta, hogy 250 millió euró értékű közös befektetési alapot hozzanak létre az Exor nevű családi vállalkozásukon keresztül, és így invesztáljanak Hamilton projektjeibe és Mission 44 nevű cégébe, illetve tegyék a hétszeres világbajnokot hosszú távon a Ferrari nagykövetévé.

Ez pedig már elegendő volt ahhoz, hogy átbillentse a mérleg nyelvét – Elkann korábban

Friss