2024. május 03. 14:58

KezdőlapF1A Red Bull vizsgálatot kezdeményezett Christian Horner ellen, aki visszautasítja a vádakat

A Red Bull vizsgálatot kezdeményezett Christian Horner ellen, aki visszautasítja a vádakat

-

Váratlan bonyodalom zavarta meg a Red Bull előszezoni felkészülését, miután az istálló megerősítette, hogy a csapat egy munkatársa által tett panasz után nyomozás indult Christian Horner egy tettének ügyében.

A független vizsgálat hírét a holland De Telegraaf közölte, amely szerint az istállót 2005 óta vezető Hornert „nem megfelelő viselkedés” miatt panaszolta be a Red Bull egyik alkalmazottja.

Ennél több részlet egyelőre nem ismert, mindenesetre a címvédő istálló egy szóvivője megerősítette a hír valódiságát az alábbi közleményben:

„Miután a vállalat tudomására jutott egy bizonyos vád, független vizsgálatot indítottunk. A jelenleg is zajló folyamatot egy külsős, erre szakosodott ügyvéd végzi. A vállalat rendkívül komolyan veszi ezeket az ügyeket, a vizsgálatot pedig igyekszünk a lehető leggyorsabban lezárni. Nem lenne illő most ennél többet mondani.”

A Red Bull autói 2023-ban a pályán szinte érinthetetlenek voltak, ám nem ez az első eset az elmúlt egy évben, hogy az istálló vezetőségének pályán kívüli ténykedése kreál nemkívánatos szalagcímeket a csapat körül: ősszel Helmut Marko Sergio Pérezzel kapcsolatos kijelentései okoztak zűrt.

A De Telegraaf cikke hozzáteszi: Christian Horner visszautasítja az ellene felhozott vádakat.

Friss