2024. április 28. 07:51

KezdőlapF1Nosztalgikus festéssel érkezett meg a Red Bull testvércsapatának idei autója (fotók)

Nosztalgikus festéssel érkezett meg a Red Bull testvércsapatának idei autója (fotók)

-

A Red Bull kisebbik csapata, a (Visa Cash App) RB magyar idő szerint péntek reggel mutatta be idei autóját.

Az AlphaTauriból az igencsak furcsa nevű Visa Cash App RB-re váltó faenzai istálló volt a soros idei autóbemutatójával, amelyet Las Vegasban ejtett meg. Az előző szezon végén jó formába lendült a gárda újításokkal (az istállók értékelésében az utolsóról feljebb léptek két pozíciót), nyilván ezt a lendületet akarják megtartani az idei szezonban.

A VCARB-01 névre keresztelt autó festése a 2010-es évek végén használt, Red Bull-dobozra hajazó kék-króm dizájnt idézi, amellyel a csapat még Toro Rosso néven 2017 és 2019 között versenyzett.

A csapat pilótapárosa nem változik (Daniel Ricciardo és Cunoda Juki a felállás), az irányítása viszont eléggé megváltozott, hiszen az istállót a kezdetek óta vezető, visszavonuló Franz Tost helyére ketten érkeztek. Az operatív ügyeket Peter Bayer viszi tovább, a versenygárda gyakorlati működése pedig Laurent Mekies kezében összpontosul majd. Mekies korábban mérnökként dolgozott a Red Bull utánpótlás csapatánál, és mielőtt azt megvették, a Minardinál Baumgartner Zsolt versenymérnöke volt.

Működését tekintve további változás, hogy az RB a szabályok keretein belül annyi alkatrészt vesz meg a „nagy” Red Bull gárdájától, amennyit csak tud, és saját maga azt tervezi meg és állítja elő, amit feltétlenül muszáj. A még szorosabb összefonódás miatt több vetélytárs jelezte aggodalmát (nyilván attól tartva, hogy az RB így jelentős formajavuláson megy át), hogy ez tiltott megoldásokhoz is vezethet.

Az F1 2024-es autóbemutatói a jövő héten folytatódnak, az összes élcsapat új modelljéről lehull a lepel.

Friss