2024. április 29. 22:39

KezdőlapF1Kémfotókon a 2005-ös Red Bull-lal „versenyző" 2024-es RB20-as

Kémfotókon a 2005-ös Red Bull-lal „versenyző” 2024-es RB20-as

-

Noha csak február 15-én lesz a bemutatója, a Red Bull a mai nap folyamán Silverstone-ban járatja be az RB20-at. Fotókat és videókat a csapat természetesen nem tett közzé, de a silverstone-i pálya hoteljéből néhányaknak sikerült levideóznia Max Verstappen és Sergio Pérez 2024-es versenygépét. 

A felvételek alapján messzemenő következtetéseket nem lehet levonni az új autóról, de az így is látszik, hogy – miként azt eddig is tudni lehetett – az RB20-as az RB19 továbbfejlesztett változata, és a főbb elemeiben megegyezik a tavalyi autóval. Néhány érdekes részlet azonban ezeken a felvételeken is látszik: a Red Bull a jelek szerint szintén kialakított egy olyan, lépcsőzetes kidudorodást a motorborításon, amilyen a tavalyi Mercedesen is látható, illetve az oldalszekrény elülső része is más lett, még agresszívabb alávágást téve lehetővé.

Az Autosport úgy tudja, hogy a Silverstone-ban Verstappen által bejáratott, legfeljebb 200 km-t futó RB20-as az idei autó alapváltozata, és a csapat több, csak a tesztelésre felkerülő elemet visszatart, hogy azok semmiképpen se váljanak láthatóvá a szükségesnél előbb. Ezekkel jelentősen változhat majd az autó kinézete, de hogy mennyit, azt csak a jövő heti teszteken, vagy az idei első versenyen látjuk meg.

A forgatási napnak egyébként nemcsak az idei autó bejáratása, hanem promóciós célokra használt videók elkészítése is célja volt, ráadásul feltűnt Silverstone-ban a Red Bull első F1-es autója, a 2005-ös RB1-es is, amelyben az azzal 19 évvel ezelőtt versenyző David Coulthard foglalt helyet.

Videók a bejáratásról és az RB20-as, valamint az RB1-es „versenyéről”:

Friss