2024. május 03. 15:44

KezdőlapF1Ezek voltak az idei Ferrari első méterei – ezt látta a Fioranóba...

Ezek voltak az idei Ferrari első méterei – ezt látta a Fioranóba látogató tifosi a forgatásból (videó)

-

Az autós videókat készítő 19Bozzy92 YouTube-csatorna 5 perces videót tett közzé a minap bemutatott Ferrari SF-24-ről, a maranellói istálló 2024-es F1-es torpedójáról. Az autót Carlos Sainz és Charles Leclerc is vezette a 200 km-ben maximalizált forgatási napon, amely során nemcsak a felvételek készítésére, hanem természetesen az új autó rendszereinek ellenőrzésére és az azzal való ismerkedésre is hangsúlyt fektetett a csapat.

Noha ilyenkor még a versenyhétvégéken használt abroncsoknál jóval keményebb demógumikat lehet csak feltenni, és a versenyzők amúgy sem feszegetik a határokat, Charles Leclerc arról számolt be, hogy az első benyomásai a tavalyiakkal ellentétben ezúttal pozitívak.

„Emlékszem, hogy tavaly az első kör, vagy inkább az első 3-4 kör után nem igazán voltam elégedett az autó viselkedésével. Azt a kocsit nagyon-nagyon nehéz volt vezetni. Az idén az autó egészségesebbnek, jobbnak érződik. Másfelől szeretném kiemelni, hogy ez semmit nem mond el a kocsi versenyképességéről, mert ha a többi csapat nagyobbat lépett előre a köridő tekintetében, akkor lehet könnyebben vezethető a kocsi, de ha nem elég gyors, akkor a pályán sem lesz az” – idézi az ötszörös futamgyőztest az Autosport.

A Ferrari már fedélzeti kamerás felvételeket is közzétett:

„Úgyhogy nagyon nehéz bármit is mondani a versenyképességről, de ami az érzetet illeti, az első körök alapján az jobb, mint tavaly. Az előző év alapján viszont mindig kell várni 2-3 versenyt, hogy megértsük, mennyire erős a csomag a különböző pályákon, mert olykor az egyik pályán lehet nagyon jó autód, míg a másikon sokkal jobban szenvedsz.”
„Ezért várnunk kell 2-3 versenyt, hogy megtapasztaljuk a kocsit különböző körülmények, szél, hőmérsékletek és vonalvezetés mellett, mielőtt levonnánk a következtetést, hogy mit érhetünk el és mit nem az idén. Tavaly gondunk volt az egyensúllyal, aminek többnyire a külső körülményekhez volt köze, különösen a szélhez, de a levegő és a pálya hőmérsékletéhez is. Ez pedig nagyobb hatással volt a versenytempóra az időmérős tempónál. Ebben pedig nekünk, versenyzőknek is fontos a szerepünk, hogy fontos visszajelzéseket adjunk a csapatnak, mert ezeket a dolgokat kicsit nehezebb meghatározni az adatokkal” – magyarázta Leclerc, akinek arra is volt ideje, hogy a pálya mellett összegyűlt tifosinak integessen a bejáratás közben.
A videó a bejáratásról:

Friss