2024. május 04. 12:26

KezdőlapF1Megjött Horner reakciója a teljes F1-es vezetőségnek szétküldött képekre

Megjött Horner reakciója a teljes F1-es vezetőségnek szétküldött képekre

-

Nem várt beszédtéma bolygatta fel az F1-es paddockot a szezonnyitó bahreini hétvége első napján. A sport kulcsembereinek és a sajtónak szétküldött, állítólag tőle származó tartalmakra reagálva Christian Horner most közleményt adott ki.

A már majdnem egy hónapja göngyölödő ügy a Bahreini Nagydíj csütörtökjén érte el eddigi legnagyobb csúcspontját. Bár a Red Bull szerdán közölte, hogy lezárult a Horner elleni belső vizsgálat, amit a csapat egy dolgozójának panasza nyomán rendeltek el, és amelyben felmentették a csapatvezetőt az ellene felhozott vádak alól, csütörtökön egy eddig magát meg nem nevező személy, aki minden jel szerint szeretné eltávolítani Hornert a pozíciójából, váratlan tettre szánta el magát:

Még nincs vége? – valaki szétküldhette a Horner-ügy bizonyítékait a paddockban

Az F1-ben dolgozó állandó média, valamint a csapatfőnökök és a paddock más kulcsszereplői – akik között Max Verstappen apja, Jos is megtalálható a sajtó szerint – ismeretlen e-mail-címről olyan fájlokat kaptak, amelyek állítólag Horner és az ominózus sértett közötti WhatsApp-üzeneteket, valamint a csapatvezetőről készült fotókat tartalmazzák. A fájlok tartalmának valódiságát azonban sokan megkérdőjelezik, elképzelhető ugyanis, hogy azok csak fabrikált bizonyítékok – ami a képalkotásra is képes mesterséges intelligencia korában már könnyen megvalósítható. Egyébként az X-re felkerült képernyőmentésből látható információk között nincs semmi kompromittáló.

Nem sokkal a fájlok nyilvánosságra kerülése után – amelyeket a lehetséges jogi következmények tudatában továbbra is mindenki fokozott óvatossággal kezel a paddockban – maga Horner adott ki egy közleményt a fejlemények kapcsán.

„Nem fogok kommentálni név nélküli spekulációkat, de ismétlem, hogy a felhozott vádakat mindig is tagadtam. Tiszteletben tartottam a független vizsgálat folyamatát, és annak minden szakaszában együttműködő voltam.”

„Teljeskörű és tisztességes nyomozást folytatott le egy független, erre specializálódott jogász, a folyamat pedig lezárult, s visszautasította a felhozott panaszokat. Továbbra is teljes mértékben a szezon kezdetére koncentrálok” – zárta szavait a csapatfőnök.

Friss