2024. április 28. 03:14

KezdőlapF1A verseny után jött a dráma: dühöngő, majdnem ütköző Red Bull-pilóták a...

A verseny után jött a dráma: dühöngő, majdnem ütköző Red Bull-pilóták a levezető körben (videó)

-

Miközben a Red Bull mindent vitt a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, a testvércsapat szerényen szerepelt, és még egy dühöngő versenyzővel is meg kellett birkóznia.

Már a Bahreini Nagydíj közvetítéséből is nyilvánvaló volt, hogy Cunoda Júki nagyon nehezen viselte, amikor az RB félreállította őt a verseny hajrájában a mögötte kettővel lágyabb keveréken érkező Daniel Ricciardo elől, hátha az ausztrál meg tudja előzni a mindkettejük előtt autózó Kevin Magnussent.

Cunoda először szarkasztikusan visszakérdezett a mérnökénél, hogy ugye csak viccel a helycserével, majd miután az többször rászólt, végül félreállt és rögtön elkezdte dühösen mondogatni, hogy Ricciardo nem elég gyors és túl lassan megy előtte. Végül Ricciardo sem tudott előbbre lépni, ám a csapat nem cserélte vissza a helyezéseket, így a két RB Ricciardo–Cunoda sorrendben ért célba a 13. és a 14. helyen.

Cunoda dühöngése a futam közben:

A rádióban korábban a kialakult helyzetet cinikusan megköszönő japán pilóta a célba érés után dühösen csapkodni kezdett a pilótafülkében, miközben sem ő, sem mérnöke nem szólt a rádióban egyetlen szót sem. Cunoda ezután haladt a levezető körön, mígnem a 8-as kanyar előtt utolérte Ricciardót, és akkora lendülettel viharzott el mellette, hogy állóra fékezett jobb elsővel majdnem a bukótérben kötött ki. Az ausztrál emiatt gurulós tempóban visszaelőzte, Cunoda azonban raliversenyző módjára driftelve gyorsított, hogy aztán már csak centikkel suhanjon el a csapattárs mellett.

Ricciardo eközben a mérnökével diskurált, majd a váratlan manővert követően szitkozódni kezdett, de gyorsan abbahagyta, közölve, hogy inkább nem kezd bele abba, amit mondani akart, de azért még az angol szlengben használatos „helmet” szóval „fa**fejnek” nevezte Cunodát.

Az esetet IDE KATTINTVA lehet megnézni előbb Ricciardo, majd Cunoda fedélzeti kamerájából.

Ricciardo éretlennek nevezte Cunodát

A verseny után megkérdezték Ricciardótól, hogy Cunoda miért ment olyan közel hozzá a levezető körben, mire ő így felelt: „Nem tudom, utána rádióztam és próbáltam nyugodt maradni – mondta az F1 stábjának. – Most eléggé érzékeny vagyok, de nevezzük ezt éretlenségnek. Nyilvánvalóan frusztrált a csapatutasítás miatt, de legyünk őszinték, erről beszéltünk a futam előtt. Nagyon valószínű volt, hogy lágy gumikat fogom használni a verseny végén, így tudta, hogy van rá esély, hogy tempóelőnyben leszek, és szólnak neki. Nem adott pontokat nekem, a 13. helyért csatáztunk, és így legalább megadtuk magunknak az esélyt, hogy az egyik autóval megpróbáljunk pontot szerezni.”

Friss