2024. április 28. 16:25

KezdőlapF1Hamilton: Verstappen rajta van a Mercedes listáján

Hamilton: Verstappen rajta van a Mercedes listáján

-

A Szaúd-arábiai Nagydíj sajtónapjának egyik legfelkapottabb témája természetesen Max Verstappen esetleges Mercedeshez igazolása, amiről számos rivális kifejtette a véleményét azelőtt, hogy a háromszoros világbajnok is a sajtó képviselői elé állt volna. Lewis Hamilton pedig megerősítette: a Mercedes valóban szerződtetné Verstappent.

A hétszeres világbajnok a csapat szokásos sajtótájékoztatóján jelentette ki: Verstappen „egyértelműen rajta van a Mercedes listáján 2025-re”.

George Russell nem sokkal ezelőtt azzal kapcsolatban, hogy jövőre akár Verstappen csapattársa is lehet, az FIA sajtótájékoztatóján elmondta: „Bárki lesz mellettem, örülök a kihívásnak. Az ember a legjobbak ellen akarja megméretni magát. Magamra koncentrálok, de úgy vélem, bárkit le tudok győzni a mezőnyben. Lewis jó mérce volt a számomra.”

Azzal kapcsolatban, hogy Verstappent leigazolná-e a csapata, a Mercedes fiatalabbik britje azt mondta, „Bármelyik istálló a lehető legjobb pilótapárost akarja, és jelenleg Max a legjobb versenyző a mezőnyben. Ha bármelyik csapatnak esélye van leigazolni Maxot, akkor 100%, hogy megragadja azt. A kérdés, hogy ő és a Red Bull mit akar. Nem tudjuk, hogy mi zajlik a zárt ajtók mögött, és nem is a mi dolgunk, de izgalmas lenne [ha Verstappen a Mercedeshez szerződne].”

Hamiltont elkeseríti, ami a Red Bullnál zajlik

A hétszeres világbajnok a Mercedes sajtóbeszélgetésén a Red Bullnál zajló botrányokról is szót ejtett, és elmnondta: „A sportág hódolójaként egyértelműen elkeserítő látni, ami most zajlik. Nem néz ki jól kívülről, és belülről sem.”

„Nagyon fontos, hogy a sportágunk megmutassa az értékeit és tartsa magát hozzá, legyen felelősségteljes a cselekedeteivel. Tényleg vízválasztó pillanathoz érkeztünk, hogy mit sugárzunk a külvilág felé és miképp cselekszünk. Nem kezelték jól [az ügyet] eddig, átláthatóan kellett volna” – utalt Horner zaklatási botrányra és az azt lezáró független vizsgálatra.

„Remélem, látni fogok javulást, ahogy azt is, hogy az év nem így folytatódik. Ez azonban rávilágít a sportág gondjaira. Sokszínűségről, befogadásról, az emberek biztonságérzetéről beszélünk, és világos, hogy ez nem valósult meg” – tette hozzá.

Friss