back to top
2024. május 30. 05:08

KezdőlapF1V10-es Benettonnal fog száguldozni a MotoGP-legenda fia

V10-es Benettonnal fog száguldozni a MotoGP-legenda fia

-

Igazán különleges bemutatónak lehetnek szemtanúi azok, akik kilátogatnak az idei Ausztrál Nagydíjra, a melbourne-i Albert Parkban ugyanis az ötszörös gyorsaságimotoros világbajnok Mick Doohan, és FIA, az Alpine tartalékpilótájaként tevékenykedő Jack Doohan egyszerre fog körözni. Az apropó, hogy az ausztrálok hőse 30 évvel ezelőtt nyerte első vb-címét az 500cc-s kategóriában.

Idősebbik Doohan egy MotoGP Honda RCV213-ast ül majd meg (a Honda MotoGP-motorjának szériaváltozata), míg fia egy 23 évvel ezelőtti F1-es autóban, a 2000-es szezonban Alexander Wurz és Giancarlo Fisichella által hajtott Benetton B200-asban foglal majd helyet. Az Alpine jogelődje által épített F1-es torpedó Fisichella kezei között egy második és két harmadik helyet szerzett, a konstruktőri 4. helyhez segítve a Benettont. Ám a visszatérése az Albert Parkba nem ezért lesz különleges, hanem mert ez még a maiaknál jóval hangosabb, V10-es motor által hajtott F1-es autó, a bemutató emiatt pedig bizonyára nagy élmény lesz a helyszíni nézőknek.

Embed from Getty Images

Fisichella a 2000-es Ausztrál Nagydíjon 

„Annyira izgatott vagyok, hogy apával léphetek pályára az Albert Parkban az Ausztrál Nagydíj hétvégéje alatt. Ez lesz az első alkalom, hogy egyszerre leszünk a pályán úgy, hogy ő motoron ül, én pedig autóban, úgyhogy elképesztően különleges pillanatnak ígérkezik – olvashatók Jack Doohan szavai az Alpine közleményében. – Ez nagyszerű lehetőség, hogy az ausztrál rajongók előtt ünnepeljük meg a sikerét, számomra pedig különleges alkalom, hogy F1-es autót vezethessek egy ilyen legendás pályán. Remélhetőleg jövőre már mostani autóban ülhetek. Ez a célom, és keményen dolgozom, hogy elérjem az álmomat.”

Jack Doohan, Alpine, Mexikói Nagydíj
Jack Doohan célja, hogy ne csak korábbi F1-es autókat vezethessen / Fotó: Alpine

„Először is köszönetet szeretnék mondani az Ausztrál Nagydíj szervezőinek és a Forma–1-nek ezért az elképesztő lehetőségért. Akármikor pattanhatok motorra ilyen eseményeken, az mindig igazi öröm – mondta Mick Doohan. – Ez lesz a 30. évfordulója az első, 1994-es világbajnoki címemnek. Úgy repül az idő, hiszen most már a fiammal osztozom a pályán, ami mindkettőnknek igazán különleges pillanat lesz. Továbbra is támogatom Jacket és a karrierjét, miközben azért dolgozik, hogy a Forma–1-ben versenyezhessen. Mindketten nagyon izgatottak vagyunk, hogy adjunk egy kis show-t a hazai drukkereknek Melbourne-ben az Albert Parkban tartott nagydíjhétvége alatt.”

Mick Doohan 1994-ben:

Embed from Getty Images

Friss