2024. április 29. 10:22

KezdőlapF1„Michael Schumacher örömmel látta volna Hamiltont a Ferrariban világbajnoki címet nyerni"

„Michael Schumacher örömmel látta volna Hamiltont a Ferrariban világbajnoki címet nyerni”

-

Lewis Hamilton a Ferrarinál kísérelheti meg túlszárnyalni Michael Schumachert, aki a maranellóiak korábbi pilótája szerint örömmel fogadta volna őt a csapatban.

A Ferrarihoz szerződéssel Lewis Hamilton olyan lehetőséghez jut, amihez még senki a Forma–1 történelmében: a maranellóiak versenyzőjeként döntheti meg az elsőként Michael Schumacher által felállított rekordot, és válhat a vb-címek terén minden idők legsikeresebb F1-es pilótájává. Sajnos a Scuderiával 2000 és 2004 között zsinórban öt vb-címet nyerő német szinte biztosan nem lehet majd ott, hogy testközelből lássa mindezt, és nem tudjuk, egyáltalán mennyit érzékel majd mindebből.

Giancarlo Fisichella, a Ferrari GT-versenyzője és korábbi F1-es pilótája szerint ugyanakkor, ha Schumacher itt lenne, örömmel fogadná minden idők legeredményesebb pilótáját.

„Biztos, hogy Michael Schumacher örömmel látta volna Lewis Hamiltont Ferrarit vezetni jövőre és megnyerni a világbajnoki címet. Miért ne? – idézi az 51 esztendős olaszt az si.com. – Tudom, hogy Schumacherből remek csapatfőnök lett volna. Nem ismerem az állapotát, mert senki nem tud róla semmit, de semmi mást nem kívánok neki, mint a legjobbakat, és remélem, hogy hamarosan visszatérhet.”

Ki tudja, talán ha Schumacher 2007-ben elfogadja a Ferrari ajánlatát, és átveszi Jean Todtól a csapatfőnöki pozíciót, Hamilton jövőre az ő irányítása alatt levő csapatban mutatkozhatna be vörösben? Persze ezt sosem tudjuk meg, 18 év pedig rengeteg idő.

Schumacher visszautasította az ajánlatot, ami az ő és a Ferrari jövőjét is totálisan átírhatta volna

Fisichella szerint egyébként a Mercedes bajnoka gyorsan be fog tudni illeszkedni a maranellóiaknál, mert családias légkör fogadja majd. „Ez egy csodálatos és fantasztikus csapat. Az atmoszféra tekintetében kicsit más, mint az angol csapatok, kicsit családiasabb. Rögtön otthon fogja magát érezni. Ez nagyon fontos, amikor az ember másik csapathoz igazol, hogy azonnal a család részének érezze magát” – ecsetelte az olasz versenyző.

Friss