2024. április 28. 21:53

KezdőlapF1Verstappennek lassan zavaró tényező lesz az F1 a fő elfoglaltsága mellett?

Verstappennek lassan zavaró tényező lesz az F1 a fő elfoglaltsága mellett?

-

Max Verstappen nemcsak a valóságban veszi véresen komolyan a versenyzést.

A címben feltett kérdés természetesen nem szó szerint értendő, és egyáltalán nem célunk megkérdőjelezni Max Verstappen Forma–1 és Red Bull iránti elkötelezettségét (bár utóbbit azért a közelmúlt eseményei alapján meg lehetne, de ettől még a vele hétről hétre együtt dolgozó mérnökök, szerelők felé egészen biztos, hogy a háromszoros világbajnok a végletekig elkötelezett), pusztán arra világít rá, hogy a holland pilóta egészen elképesztő mennyiségű energiát fektet a hobbijába, ami olykor olyan méreteket ölt, hogy akár az is felmerülhetne, melyik a fontosabb.

A Red Bull ászáról eddig is hallhattunk olyan történeteket, hogy az F1-es versenyhétvégék alatt is aktívan részt vesz szimulátoros csapata, a Team Redline életében (vagy éppen fifázik egy kicsit a szabadedzések között a motorhome-ban), az egyik csapattársa pedig még azt is elmesélte, hogy az ilyenkor a virtuális autót értelemszerűen kontrollerrel irányító világbajnok milyen elképesztően gyors és következetes tud lenni a szimulátor nélkül is.

Verstappen nem földi halandó – bizarr dolgot árult el róla az egyik csapattársa

De az utóbbi időben már olyan videók is készültek a háromszoros világbajnokról, hogy F1-es hétvégéken hajnalig játszik a szállodai szobájában (a Szaúd-arábiai Nagydíj előtt például 4-ig volt fent, ami persze azért is volt kivitelezhető, mert a versenyt helyi idő szerint 20 órától rendezték), ami azért korántsem szokványos a pihenésre nagy hangsúlyt fektető versenyzők körében. Verstappent azonban mit sem zavarta ez abban, hogy az idei második futamon is fölényes győzelmet arasson, így aztán nem érheti szó a ház elejét.

Egy rendezvényen pedig kérdésre azt is elárulta, mennyire fontos neki, hogy a versenyhétvégéken is tudjon játszani. „Amikor megérkezem a szobába, az első dolog, amit teszek ahelyett, hogy kipakolnám a táskámat, az az, hogy kicsomagolom a laptopomat, és megnézem, hogy a Wi-Fi és minden más jól működik-e. A legtöbbször beszélnem kell a hotellel, mert azt mondják, hogy »Uram, nincs gyorsabb Wi-Fink«, én pedig mondom, hogy »De biztos vagyok benne, hogy van«” – mondta, majd arról is szót ejtett, hogy ilyen alkalmakkor a Team Redline-os csapattársainak a felkészülésében szokott segíteni.

„Igazán élvezem, hogy kapcsolódhatok a szimulátoros csapatommal, mert legtöbbször a következő versenyre készülnek, úgyhogy én is becsatlakozom és biztosra megyek, hogy minden jól menjen.”

Verstappen leszámolt a pletykákkal és megerősítette, hogy marad a Red Bullnál – vagy mégsem

Friss