back to top
2024. május 30. 07:44

KezdőlapF1Ezúttal Leclerc nyomta le Verstappent Melbourne-ben; Hamilton csak szenvedett

Ezúttal Leclerc nyomta le Verstappent Melbourne-ben; Hamilton csak szenvedett

-

A Ferrari pilótája, Charles Leclerc volt a leggyorsabb az Ausztrál Nagydíj második szabadedzésén. A gyakorlás legnagyobb meglepetésének azonban nem a monacói pilóta, hanem Lewis Hamilton helyezése bizonyult, aki csupán a 18. helyen zárt.

A második edzés legnagyobb vesztese Alex Albon volt Hamilton mellett, aki az első edzésen elszenvedett balesete miatt egy kört sem tudott autózni délután a melbourne-i aszfaltcsíkon.

A baleset óriási volt, akár a kasztni is megsérülhetett, és mivel a grove-i istállónak nincs tartaléka ebből az alkatrészből, akár az egyik versenyzőjük számára már most véget érhet az Ausztrál Nagydíj.

Az edzés elején a közepes gumikat használták leginkább a versenyzők, és a két Ferrari mellett az első gyakorláson is brillírozó Lando Norris volt még elemében. A lágy gumis etapokig a szóban forgó versenyzők foglalták el az első 3 pozíciót.

Az időmérős szimulációk során Leclerc meg tudta őrizni az előnyét, a 2. helyen záró Max Verstappenre is majdnem 4 tizedmásodpercet vert. A Red Bull holland pilótájának helyzetét nem könnyítette meg, hogy az első szabadedzésen megsérült padlólemeze miatt késve kezdhette meg az edzést, amíg a csapata a probléma elhárításán dolgozott. A 3. helyen végző Sainz hátránya már meghaladt a 4 tizedmásodpercet.

A szóban forgó három pilótán kívül még az Aston Martinok teljesítményét érdemes kiemelni. Ugyan Lance Strolll az egyik gyorskörén kirongyolt a fűre az utolsó előtti kanyarban, ez nem akadályozta meg őt abban, hogy röviddel ezután a 4. leggyorsabb időt autózza. A kanadai ezzel még a csapattársát, Fernando Alonsót is megelőzte, aki közvetlenül mögötte zárt.

Rajtuk kívül még George Russell, Sergio Pérez, a lágy gumikon már kevésbé meggyőző Norris és Cunoda Júki fért be a legjobb tízbe. Hamilton csak a 18. helyen zárt, és az egész edzésen küszködött a W15-tel A hétszeres világbajnok úgy érezte, hogy valami baj volt az autójával, mert a versenyszimulációk során túl nagynak találta a különbséget közte és a leggyorsabb Leclerc között.

Az Ausztrál Nagydíj programja magyar idő szerint szombat reggel 02:30-kor folytatódik a harmadik szabadedzéssel.

Az Ausztrál Nagydíj második szabadedzésének végeredménye:

Friss