2024. április 27. 14:50

KezdőlapF1Dokumentum-sorozat készül az F1-es pilótáról, akinek halála Senna tragédiája miatt merült feledésbe

Dokumentum-sorozat készül az F1-es pilótáról, akinek halála Senna tragédiája miatt merült feledésbe

-

Dokumentum-sorozat készül az 1994-es San Marinó-i Nagydíjon Ayrton Senna előtt egy nappal, 33 éves korában elhunyt Roland Ratzenbergerről.

1994. május 1-je fekete napként vonult be az egyetemes motorsport történelmébe, hiszen ezen a napon vesztette életét a háromszoros világbajnok Ayrton Senna. Ám április 30-a legalább ugyanilyen szomorú dátum, mert bár Senna eredményeihez és ismertségéhez viszonyítva apró kis porszem a Forma–1 történetében, Roland Ratzenberger legalább olyan nagy veszteség volt a száguldó cirkusznak, hiszen a személyében egy kedves, az autósportért rajongó és élő, tehetséges versenyző ment el.

Ezért is kiemelten fontos minden olyan megemlékezés, amely róla (is) szól, így most egy olyan dokumentum-sorozatot ajánlunk, amely az élete álmát 33 évesen beteljesítő, de még bőven az út elején járó versenyzőről szól. Az alkotást a Levay Film Production jegyzi, amely YouTube-csatornáján tett közzé rövid előzetes. Ez alapján a család és barátok mellett többek között olyan nevek szólalnak majd meg, mint David Brabham, Ratzenberger utolsó csapattársa; az őt jól ismerő, a Forma–1-est szintén megjárt Karl Wendlinger; vagy a tavalyi szezonig az AlphaTauri csapatfőnökeként dolgozó Franz Tost.

Az első epizód április 8-án érkezik, és a Levay Film Production csatornáján lesz látható.

Friss