2024. április 27. 10:43

KezdőlapF1Fontos személy távozott Verstappen csapatából és a Red Bulltól

Fontos személy távozott Verstappen csapatából és a Red Bulltól

-

Max Verstappen elveszítette egyik régi harcostársát.

Amikor egy-egy Forma–1-es csapat fontos szereplőiről beszélünk, általában a csapatfőnök, a pilóták, technikai igazgatók, főtervezők vagy mérnökök jutnak eszünkbe, pedig a rivaldafényben dolgozó, ám sokszor ezt névtelenül csináló csapattagok is lehetnek épp oly elengedhetetlenek.

Közéjük tartozik Lee Stevenson, akit látásból alighanem nézők milliói ismernek, ám sokuknak valószínűleg eddig nem társult név is az archoz. Ő volt eddig Max Verstappen főszerelője, a múlt idő pedig azért helytálló, mert az Ausztrál Nagydíj után bejelentette, hogy 18 ott töltött év után távozott a Red Bulltól.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lee Stevenson (@f1leeroy)

Ezzel egy olyan személy vált ki a holland pilóta csapaton belüli csapatából, aki a 2016-os Spanyol Nagydíj óta (Verstappen ezen a futamon debütált a Red Bullban) ott volt mellette. „2006 – 2024. Red Bull Racing, ez egy csodálatos utazás volt, nagyon köszönöm! – olvasható a szerelő posztjában. – Elképesztő út, olyan, amire nagyon büszke vagyok. Hatalmas, amit elértünk, soha nem gondoltam volna ezt 2006-ban. Ez az életem első felének vége, a második hétfőn kezdődik. Köszönöm még egyszer mindenkinek!”

A poszthoz tartózó videóban Stevenson annyit árult el új csapatáról, hogy már a Japán Nagydíjtól kezdve ott lesz, és hogy ez a csapat a bokszutca másik végén található. Amennyiben ezt szó szerint kell érteni, akkor a Haas az új munkaadója, de persze lehet, hogy csak valamelyik középcsapatra gondolt, és így szóba jöhet több istálló, például a brit és tavaly konstruktőri hetedik Williams is.

Stevenson búcsúposztja:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lee Stevenson (@f1leeroy)

Friss